x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicii, despre Gabriel Cotabiţă: "Nu a vorbit, dar reacţionează la stimuli"

Medicii, despre Gabriel Cotabiţă: "Nu a vorbit, dar reacţionează la stimuli"

03 Iun 2015   •   10:37
Medicii, despre Gabriel Cotabiţă: "Nu a vorbit, dar reacţionează la stimuli"

Gabriel Cotabiţă este internat la Spitalul Floreasca, în comă, după ce a fost găsit inconştient pe podeaua unei săli de fitness, în data de 8 mai.

Citeşte şi MESAJ. Una dintre fetele lui Gabriel Cotabiță răspunde speculațiilor

Din păcate, veştile nu sunt atât de bune cum s-a vehiculat: artistul nu a vorbit, dar reacţionează la stimuli, potrivit unor surse medicale.

Citeşte şi Cazul GABRIEL COTABIȚĂ putea fi evitat! Ce spun specialiştii

Familia şi prietenii încă aşteaptă co veste bună, cu privire la evoluţia stării de sănătate a artistului.

Citeşte şi Mircea Badea, reacție după accidentul lui Gabriel Cotabiță: ”Are o minte impecabilă. Inima i-o va repara doctorul Brădişteanu”

Ieri, au apărut zvonuri că Gabriel Cotabiţă a strigat numele uneia dintre fiicele sale şi s-a plâns de dureri.

Citeşte şi MINUNEA s-a înfăptuit! Gabriel Cotabiță s-ar fi TREZIT şi chiar ar fi VORBIT

Din păcate, surse medicale de la Spitalul Floreasca au declarat, pentru ziarulring.ro, că "acest lucru este imposibil atâta vreme cât pacientul are traheostomă şi este pe ventilaţie mecanică". Îşi mişcă mâinile şi picioarele O schimbare a apărut însă în starea artistului: are reflexe neurologice.

Citeşte şi Reacţie OFICIALĂ a medicilor despre GABRIEL COTABIŢĂ. Starea cântăreţului este ameliorată

Potrivit unor surse medicale, artistul "îşi mişcă mâinile şi picioarele şi are ochii deschişi, aţintiţi spre tavan, însă nu clipeşte, nu reacţionează, nu priveşte. Pe moment, nu reacţionează nici când cei din jur vorbesc cu el".

Citeşte şi Veste șocantă din partea neurologilor care îl îngrijesc pe Gabriel Cotabiță

Referitor la toate aceste afirmaţii, un renumit medic a precizat: "Deschiderea ochilor fără a clipi şi privitul într-un punct fix se numeşte, în termeni medicali, plafonarea globilor oculari. Nu înseamnă nimic dacă pacientul dă ochii peste cap când creierul e făcut zob. Hematomul subdural sau alte chestiuni au în simptomatologie plafonarea globilor oculari. Faptul că are reflexe înseamnă că nu e decerebrat, adică are activitate cerebrală, dar nu se ştie cât de complexă. Răspunde la un stimul şi atât. Respiraţia şi circulaţia sunt funcţii elementare la nivel de bulb cerebral, dar la nivel de cortex, de scoarţă cerebrală, nu se ştie ce e acolo”.


×