x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicinişti străini, trimişi în judecată

Medicinişti străini, trimişi în judecată

de Monica Cosac    |    20 Sep 2018   •   11:36
Medicinişti străini, trimişi în judecată
Sursa foto: Wavebreakmedia Ltd/Getty Images/Wavebreak Media

Opt studenţi străini de la Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad au fost trimişi în judecată pentru dare de mită, în dosarul “Diplome de licenţă fără studii”, după ce în vara anului trecut ar fi oferit unui cadru didactic diverse sume de bani pentru promovarea examenelor restante. În acest dosar există deja mai multe condamnări. Până în prezent, 24 de inculpaţi şi-au recunoscut vina.  

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au anunţat, ieri, că au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Sager Muhammad, Abu Rabia Anian, El Fakir Walid, Madjid Hussaini - faţă de la care s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar -, Shalata Haya, Dahamshi Mohammad, Sanallah Madhat şi Nasser Rami. Aceştia sunt acuzaţi că, în cursul anului 2017, în calitate de studenţi în anul III, au oferit unui cadru didactic, direct sau prin intermediar, sume de bani cuprinse între 200 şi 400 de euro pentru promovarea examenelor restante pentru unul sau pentru două semestre, la disciplina Morfopatologie.

„În urma oferirii acestor sume de bani, cadrul didactic a acordat studenţilor note de promovare, încălcându-se astfel şi legislaţia educaţiei şi normele de etică şi deontologie profesională”, spun procurorii. Aceştia mai menţionează că atât cadrul didactic (Păiuşan Lucian), cercetat pentru luare de mită în formă continuată, cât şi un intermediar (Taha Abed El Kader), cercetat pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de dare de mită în formă continuată, au fost condamnaţi la câte 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare.

Cei opt studenţi străini vor fi judecaţi la Tribunalul Arad, unde a fost trimis dosarul.

 

Dosarul „Diplome de licenţă fără studii” vizează două universităţi din Arad, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi Universitatea „Aurel Vlaicu”, unde s-ar fi constituit reţele infracţionale ce ajutau studenţi să promoveze examene.

 

 

 

 

×