x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicul oncolog din Iași, confirmat cu noul COVID-19, a fost în spital când trebuia să fie în izolare

Medicul oncolog din Iași, confirmat cu noul COVID-19, a fost în spital când trebuia să fie în izolare

19 Mar 2020   •   16:59
Medicul oncolog din Iași, confirmat cu noul COVID-19, a fost în spital când trebuia să fie în izolare

Medicul ieșean infectat cu noul coronavirus a fost în spital cu patru zile înainte de a veni confirmarea. Potrivit anchetei epidemiologice, acesta a fost văzut pe camerele de supraveghere stând de vorbă cu 9 cadre medicale, însă nu s-a apropiat la mai puțin de 1,5 metri de niciuna dintre persoane, scrie Mediafax.

Ancheta epidemiologică făcută de DSP Iași în cazul medicului de la Institutul Regional de Oncologie din Iași a scos la iveală faptul că bărbatul a fost în spital după ce s-a întors din Franța, înainte de a fi confirmat că este infectat, în ciuda recomandărilor epidemiologului unității medicale, care i-a spus să stea acasă în autoizolare.

„Potrivit informațiilor şi imaginilor de pe camerele de supraveghere, acesta a fost prezent în spital pe data de 12 martie 2020, în intervalul orar 7.15 – 7.57. Date preliminare din cadrul anchetei relevă faptul că pe toata perioada în care medicul a stat în spital nu a intrat în contact direct cu cele nouă persoane cu care acesta a interacţionat. Discuţiile au avut o durată de aproximativ două minute cu opt dintre cei nouă contacţi, distanţa între persoane a fost mai mare de 1,5 metri, toate persoanele purtau măşti, ceea ce înseamnă că nu se încadrează în definiţia de caz a contactului direct", se arată într-o informare a Direcției de Sănătate Publică Iași.

Potrivit sursei citate, un singur cadru medical dintre cei cu care medicul a interacționat a fost testat pentru depistarea virusului, „având în vedere că discuţia purtată cu medicul depistat cu noul coronavirus a durat aproximativ 5 minute”.

Rezultatul a fost negativ în cazul acestei persoane, „iar cele opt persoane sunt izolate la domiciliu pentru a se elimina orice factor de risc epidemiologic."

×
Subiecte în articol: iasi coronavirus