x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicul Radu Zamfir a participat la prima operaţie de prelevare de organe, de după accidentul aviatic din Apuseni

Medicul Radu Zamfir a participat la prima operaţie de prelevare de organe, de după accidentul aviatic din Apuseni

31 Ian 2014   •   08:40
Medicul Radu Zamfir a participat la prima operaţie de prelevare de organe, de după accidentul aviatic din Apuseni

Medicul Radu Zamfir, supravieţuitor al accidentului aviatic produs în 20 ianuarie în Munții Apuseni, a participat joi noaptea, alături de o echipă de medici din Cluj, la o operaţie de prelevare de organe, de la un tânăr de 34 de ani, victimă a unui accident de muncă, aflat în moarte cerebrală, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Este prima operaţie de prelevare de organe a medicului, de după accidentul aviatic. Dr. Radu Zamfir s-a deplasat de la Institutul Clinic Fundeni, la Sibiu, cu o ambulanţă şi se va întoarce vineri dimineaţă.

Echipa de medici de la Sibiu formată din dr. Mihai Sava, medic Şef Secţia Anestezie Terapie Intensivă şi dr. Tiberiu Toabeş, coordonatorul local de transplant au obţinut acordul familiei pacientului pentru prelevarea rinichilor şi a ficatului, organe care au fos trimise la Cluj şi Bucureşti, unde se află beneficiarii operaţiilor de transplant.

Medicul Radu Zamfir a fost externat pe 26 ianuarie şi s-a întors la Centrul de chirurgie digestivă şi transplant hepatic Fundeni, pe 27 ianuarie, la exact o săptămână după accidentul aviatic.
Pe 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

×