x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicul vedetelor, acuzat de evaziune fiscală, va fi cercetat în libertate

Medicul vedetelor, acuzat de evaziune fiscală, va fi cercetat în libertate

de Mara Raducanu    |    13 Noi 2012   •   14:03
Medicul vedetelor, acuzat de evaziune fiscală, va fi cercetat în libertate
Sursa foto: SEBASTIEN NOGIER/AFP
UPDATE 21:21 - Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis marţi ca medicul estetician al mai multor vedete din România, Kasem Abu Bakr, să fie cercetat în stare de libertate într-un dosar în care este acuzat de o evaziune fiscală de aproximativ 100.000 euro.

Judecătorii au respins cererea procurorilor de arestare preventivă a medicului, însă decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Kasem Abu Bakr are însă interdicţia de a părăsi ţara.

Kasem Abu Bakr a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti sub acuzaţia că a efectuat aproximativ 140 de operaţii de mărire a sânilor, pentru care a cerut între 4.500 şi 7.500 de euro, însă costurile intervenţiilor nu erau înregistrate în contabilitate, astfel încât nu se plăteau taxe către stat.

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, cu sprijinul jandarmilor, au efectuat luni patru percheziţii domiciliare, dintre care două au vizat locuinţele medicului şi ale contabilului său.

Kasem Abu Bakr era cunoscut în lumea mondenă pentru intervenţiile de mărire a sânilor, la serviciile sale apelând numeroase vedete autohtone. 

Abu Bakr Kasem Mohd Jamil Naser ar fi făcut „la negru” 140 de operaţii de mărire a sânilor. Pentru o intervenţie percepea între 4500-7500 de euro.

Medicul estetician Abu Bakr Kasem Mohd Jamil Naser a fost reţinut astăzi  pentru că a făcut „la negru” 140 de operaţii pentru mărirea sânilor, printre femeile operate numărându-se şi fotomodelul Laurette. Doctorul Naser  percepea pentru o intervenţie între 4.500 şi 7.500 de euro, preţul fiind stabilit  în funcţie de situaţia materială a clientei. Costurile intervenţiilor nu au fost însă trecute în contabilitate. Prejudiciul nu s-a putut stabili încă, însă urmează să se efectueze, în acest sens, o expertiză contabilă. Potrivit mediafax, autorităţile au primit informaţii referitoare la faptul că medicul estetician Abu Bakr Kasem Mohd Jamil Naser nu oferea chitanţă pacientelor sale. Surse din cadrul poliţiei au declarat pentru Jurnalul Naţional că medicul estetician  Abu BaKr Kasem Mochd Jamil Nasser dădea consultaţii vedetelor la  clinica sa, Kasem Medical,  în timp ce operaţiile erau efectuate la Nord Estetica. Potrivit aceloraşi surse, medicul va fi dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Banii pentru intervenţie, în funcţie de veniturile clientei


În urma investigaţiilor, anchetatorii au stabilit că, în 2011 şi 2012, medicul a operat, într-o sală închiriată la un centru medical, aproximativ 140 de femei, cărora le-a făcut operaţii de mărire a sânilor, printre acestea fiind şi  fotomodelul Laurette Atindehou. Totodată, în timpul cercetărilor, anchetatorii au descoperit mai multe cazuri în care pacientele au fost „mutilate” de medicul Kasem, au mai arătat sursele citate. Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, cu sprijinul jandarmilor, au făcut ieri  patru percheziţii domiciliare, dintre care două au vizat locuinţele doctorului Abu Bakr Kasem Mohd Jamil Naser Kasem şi ale contabilului său. Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.


×