x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meditaţii pentru BAC, plătite de stat. O nouă sesiune de examene ar putea avea loc în fabruarie-martie

Meditaţii pentru BAC, plătite de stat. O nouă sesiune de examene ar putea avea loc în fabruarie-martie

27 Mai 2014   •   09:30
Meditaţii pentru BAC, plătite de stat. O nouă sesiune de examene ar putea avea loc în fabruarie-martie

Elevii de clasa a XII-a mai au timp până vineri să se înscrie pentru a susţine examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie. Aproximativ 190 de mii de absolvenţi de liceu sunt aşteptaţi să dea examenul de maturitate.

Examenul va începe pe 10 iunie, cu probele orale, de competenţe, prima probă scrisă urmând să se desfăşoare pe 30 iunie. Rezultatele finale vor fi afişate pe 11 iulie.

BAC în februarie - martie

Ministerul Educaţiei a propus ca elevii care pică Bacalaureatul să beneficieze de meditaţii plătite de stat. În plus, pentru ei, ministerul s-a gândit la o nouă sesiune de examene, care să aibă loc în februarie-martie.

Potrivit ministrului Pricopie, se urmăreşte reducerea numărului de absolvenţi fără examenul de maturitate.

Lucrăm la un proiect ca instituţiile de învăţământ acreditate, respectiv liceele sau instituţiile de învăţământ superior, dacă vor să contribuie, să poată desfăşura cursuri de pregătire, adică meditaţii instituţionalizate, la liceu sau la universitate, pentru o perioadă de trei, patru luni strict după programa de bacalaureat, pentru că ei sunt absolvenţi de liceu dar fără diplomă. Iau în calcul să se introducă o sesiune de bacalaureat în februarie-martie. Deocamdată nu s-a decis în acest sens, sunt doar discuţii, a declarat ministrul Educaţiei, potrivit tvr.ro.

×