x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mediu - Mittal Steel Galati trebuie sa plateasca

Mediu - Mittal Steel Galati trebuie sa plateasca

de Elena Stan    |    26 Feb 2007   •   00:00
Mediu - Mittal Steel Galati trebuie sa plateasca

Garda Nationala de Mediu va face demersuri pentru a se intocmi dosare penale impotriva reprezentantilor Mittal Steel Galati pana la data de 15 martie 2007, din cauza nerespectarii normelor de mediu stabilite de Uniunea Europeana, a declarat Silvian Ionescu, comisarul general al Garzii.

"Mittal Steel este o problema de mediu in Romania. Multi dintre cei care au condus pana acum combinatul sunt responsabili de situatia actuala, ei au ascuns sau au eludat legea. Autorizatia de mediu din 2002 este la marginea legalitatii", a declarat Ionescu. O echipa formata din noua comisari din toata tara efectueaza in aceste zile un control la Mittal Steel, ce urmeaza sa fie incheiat la sfarsitul saptamanii. In aceasta perioada, indienii trebuie sa prezinte un plan in care investitiile de mediu sa fie profund imbunatatite. Conducerea Mittal Steel s-a angajat ca toate instalatiile din cadrul combinatului sa fie conforme cu legislatia europeana pana in iunie 2014.

PROBLEME. Comisarii au gasit "neconformitati din culpa proprie la legislatia de mediu". "La fiecare 40-50 de minute orasul Galati este acoperit de un nor de praf negru, care vine de la combinatul Mittal Steel. Fiecare instalatie de la Mittal are probleme, halda de sterili si substantele chimice periculoase nu sunt asigurate cum trebuie, in depozitul de azbociment sunt 700 de tone, unele declarate, unele nedeclarate. Le-am cerut domnilor indieni sa faca o lucrare buna", a spus Silvian Ionescu. In perioada2004-2006, societatea ar fi trebuit sa investeasca 107,92 de milioane de euro pentu modernizarea instaatiilor, astfel incat poluarea sa fie redusa la maximum. La sfarsitul anului trecut, Mittal investise numai 20,65 de milioane de euro, reprezentand doar 18% din investitiile asumate.

×
Subiecte în articol: verde! mediu mittal steel mittal steel