x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mediul de afaceri solicită un miliard de euro pentru IMM

Mediul de afaceri solicită un miliard de euro pentru IMM

05 Mai 2020   •   21:50
Mediul de afaceri solicită un miliard de euro pentru IMM

Consiliul IMM a solicitat președintelui Klaus Iohannis, la întâlnirea de marți, alocarea a un miliard de euro pentru IMM, fără a fi uitate cpmpaniile nebancabile, în condițiile în care doar 2 intreprinderi mici și mijlocii sunt bancabile în prezent.

Reprezentanții mediului de afaceri au avut o întâlnire cu președintele Iohannis, marți.

Florin Jianu, presedinte CNIPMMR spune că i-a transmis președintelui Romaniei mesajul IMM-urilor din Romania: evitarea suprareglementărilor post-criză pentru IMM-uri, păstrarea lecțiilor învățate în această perioadă (interacțiune redusă cu instituțiile statului și digitalizare), alocarea a 1 miliard de euro pentru IMM-uri neuitând de IMM-urile nebancabile, având în vedere că numai 2/10 IMM-uri sunt bancabile în acest moment, folosirea tuturor fondurilor europene care vor apărea în perioada următoare din partea UE, să nu mai fim codași ci să fim pregătiți și pro-activi.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, spune că problema cea mai gravă cu care antreprenorii ar putea să se confrunte în perioada următoare este piața de desfacere. „Chiar dacă România va începe să producă, se pune problema dacă vor exista cereri. Noi putem să ne construim oferta cum considerăm, chiar să o dublăm, însă trebuie să ne punem problema cererii, pentru că altfel riscăm să producem pe stoc. Este foarte posibil ca lipsa piețelor să fie un element critic fundamental în tot ceea ce se va întâmpla de acum înainte”.

„România are avantajul că nu a închis toată economia. Spre deosebire de alte țări unde s-a adoptat o soluție drastică și au fost închise toate domeniile de activitate, la noi în țară, acolo unde a existat front de lucru, spre exemplu, în domeniul șantierelor navale unde se fac produse cu ciclu lung de fabricație, activitatea nu a fost întreruptă deloc” a mai declarat președintele CCIR.

Președintele CCIR a înaintat spre consultare un set de 73 de măsuri propuse de CCIR alături de Camerele de Comerț și Industrie județene, realizate printr-o consultare susținută a comunității de afaceri la nivel național privind politicile publice necesare a fi implementate pe plan economic, financiar, investițional, al pieței muncii și în domeniul agriculturii.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: IMM