x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medlife îşi asigură pacienţii că au fost recuperate integral informaţiile sustrase de hackeri

Medlife îşi asigură pacienţii că au fost recuperate integral informaţiile sustrase de hackeri

de Violeta Fotache    |    14 Mar 2011   •   16:15

“Situaţia privind tentativa de perturbare a funcţionarii sistemului informatic a fost gestionată cu succes în timp real, în ciuda faptului că din grupul infracţional a făcut parte un angajat al unei firme de programare aflată sub contract cu MedLife, datorită măsurilor avansate de siguranţă implementate, dar şi a sistemului nostru foarte performant, susţinut de cel puţin opt backup-uri disponibile în locaţii diferite. Acest lucru a permis recuperarea integrală a informaţiilor sustrase din sistemele noastre IT”, arată preşedintele Consiliului de Administraţie al MedLife, Mihail Marcu, într-un comunicat de presă. “Gestionarea prinderii şi monitorizării făptuitorilor a fost preluată exclusiv de o echipă de elită a Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române, care a acţionat profesionist în rezolvarea cazului şi recuperarea datelor copiate”, precizează sursa citată.

Reamintim că cei trei hackeri, care au sustras informaţii confidenţiale ale pacienţilor MedLife şi au şantajat firma că le vor publica dacă nu vor primi suma de 300.000 de euro, au fost prinşi în flagrant delict tocmai când primeau banii de la reprezentanţii clinicii. Ei sunt acum audiaţi de judecători în vederea arestării preventive pentru 29 de zile.

×
Subiecte în articol: hackeri pacienti medlife 300.000 de euro