x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Membru al guvernului, ameninţat cu moartea

Membru al guvernului, ameninţat cu moartea

de Violeta Fotache    |    26 Mar 2009   •   00:00

Avocatul Aurelian Bădulescu, apărătorul fostului şef al DGIPI, Cornel Şerban, a dezvăluit în această seară pentru Jurnalul Naţional elemente importante referitoare la acuzaţiile formulate la adresa clientul său.



"Domnul Şerban nu a divulgat nici o informaţie şi nici nu a permis accesul neautorizat la informaţii confidenţiale. Să vă spun despre ce este vorba: Şeful DGIPI a fost sunat de consulul român în Italia, care i-a solicitat ajutorul pentru a lămuri o situaţie deosebită. Acesta i-a spus că un membru al familiei sale a fost ameninţat cu moartea de mai multe ori de la un număr de telefon şi i-a cerut să afle cine este cel care ameninţă. Cornel Şerban a înţeles să dea curs operativ cererii şi a transmis numărul de telefon la departamentul special, care l-a trimis, împreună cu o cerere, către SRI. SRI-ul a transmis CD-ul cu listeningul telefoanelor apelate de pe acea cartelă pre-pay şi DGIPI-ul se afla în faza actelor premergătoare începerii interceptării. Se întâmpla în ianuarie 2009", ne-a declarat avocatul Aurelian Bădulescu.

Întrebat cine era persoana ameninţată, apărătorul lui Cornel Şerban ne-a precizat: "Din câte am înţeles eu, este vorba de un membru al Guvernului actual, dar nu se precizează clar cine". Surse judiciare ne-au dezvăluit că persoana ameninţată ar fi chiar actualul ministru al Sănătăţii, Ion Bazac, rudă prin alianţă (cumnat) cu consulul român în Italia, Tiberiu Dinu. Ministrul nu a putut fi contactat telefonic pentru a confirma dacă a fost sau nu ameninţat cu moartea.
 

 

×
Subiecte în articol: observator