x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meningita bântuie prin şcolile sucevene

Meningita bântuie prin şcolile sucevene

de Paul Ciurari    |    06 Iun 2012   •   16:01
Meningita bântuie prin şcolile sucevene
5 copii si o educatoare de la o gradinita de stat "1,2,3" din municipiul Suceava, au fost internati la Spitalul de Boli Infectioase cu meningita acuta virala. Virusul se transmite pe calea aerului, iar ancheta epidemiologica nu a reusit inca sa stabileasca de unde a pornit.
Unitatea medicala va ramane inchisa pana luni 11 iunie.
Primul caz de imbolnavire a aparut saptamana trecuta, insa parintii nu au anuntat educatorii. A urma apoi minivacanta de Rusalii, iar marti cand s-au intors copii la gradinita s-au mai imbolnavit inca doi copii si o educatoare.
"A inceput cu varsaturi puternice si febra mare. Am incercat sa-i dau medicamente insa nici unul nu avea efect. Am mers la spital, unde i-au pus perfuzie", ne-a povestit mamica unui dintre copiii diagnosticati cu meningita.
Marti seara specialistii DSP Suceava s-au deplasat urgent la unitatea scolara si s-au luat masuri de organizare a dezinfectiei si de recoltarea testelor de salubritate. Impreuna cu medicul scolar al gradinitei s-a facut triajul clinic al copiilor.
Astazi circa 40 de parinti si-au mai adus copii la gradinita, asumandu-si riscurile. "Parintii au fost toti informati. Intre timp noi am anuntat si Inspectoratul Scolar Judetean, iar de maine (n.a. joi7 iunie), vom inchide gradinita pana luni", a declarat Niculina Nita, directoarea gradinitei cu program prelungit "1,2,3".
Intre timp, in aceasta miercuri dimineata alti doi copii au fost diagnosticati cu acelasi virus. In continuare autoritatile se asteapta sa mai apara si alte cazuri.
Medicii epidemiologi inca nu au reusit sa identifice “pacientul 0″ al epidemiei.
Probele biologice recoltate au fost trimise la Bucuresti pentru investigatii virusologice suplimentare.

×