x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mesaj îngrijorător pentru români: Dispare "Loteria Vizelor pentru SUA"!

Mesaj îngrijorător pentru români: Dispare "Loteria Vizelor pentru SUA"!

31 Ian 2018   •   07:29
Mesaj îngrijorător pentru români: Dispare "Loteria Vizelor pentru SUA"!

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, în discursul despre Starea Naţiunii, că vrea să puncă capăt programului "Loteria Vizelor".

 

"În următoarele săptmâni, Camera Reprezentanţilor şi Senatul verifică pachetul imigrării. Vom stabili o abordare legată de emigrare. După aceste discuții, am redactat o propunere, un compromis din care niciunul nu va obţine ce vrea, dar țara va primi ce are nevoie. Sunt patru piloni. Primul e cadrul care oferă cetăţenie. Sunt de trei ori mai mulţi imigranţi ilegali decât în adminsitraţiile trecute. Cei care lucrează pot deveni cetăţeni SUA în 12 ani.

Al doiela pilon se ocupă de granițe. Asta înseamnă că vom face un zis la sud şi vom angaja eroi care să ne protejeze. Planul nostru va închide portiţele folosite de criminali şi va pune capăt practicilor periculoase de a prinde și a da drumul. Al treilea pilon pune capăt programului Loteria Vizelor și nu se va mai da la voia întâmplării green card-ul", a declarat Donald Trump.

"În sistemul actual, defect, un singur imigrant poate să aducă în SUA un număr nelimitat de rude îndepărtate. Prin planul nostru, noi ne concentrăm numai asupra familiei imediate, limitată la copiii minori şi soţi. Această reformă vitală este necesară nu numai pentru economia noastră, ci şi pentru securitate şi pentru viitorul Americii.

În ultimele săptămâni, două atacuri teroriste în New York au fost posibile din cauza Loteriei Viezelor şi a imigrării în lanţ. În epoca terorismului, aceste programe prezintă riscuri pe care nu ni le mai putem permite. A venit vremea să facem o reformă!", a mai spus preşedintele american în discursul despre Starea Naţiunii. OBSERVATOR

×