x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Voiculescu pe blog:Mesaj pentru pagubiţii Dacia-BRD: dreptate până la capăt!

Dan Voiculescu pe blog:Mesaj pentru pagubiţii Dacia-BRD: dreptate până la capăt!

27 Noi 2013   •   14:27
Dan Voiculescu pe blog:Mesaj pentru pagubiţii Dacia-BRD: dreptate până la capăt!

Se implinesc in curand cinci ani de cand peste 37.000 de romani au reusit, dupa o asteptare de aproape doua decenii, sa-si recupereze banii care le apartineau de drept. Bani pe care, altfel, birocratia indolenta i-ar fi facut pierduti.

Este vorba despre acei romani care au depus bani la institutia numita CEC si care nu au primit inapoi nici sumele, nici autoturismele, a scris Dan Voiculescu pe blogul personal.

In urma unei propuneri legislative initiate in primul meu mandat de senator (concretizata prin Legea nr. 146/2007), fiecare dintre cei peste 37.000 de persoane a primit aproximativ 20.000 de lei – echivalentul sumei existente in conturile active indexate cu indicii preturilor de consum.

Cei care, insa, in perioada 1990-1992 si-au transferat depozitele de la CEC la BRD, sunt si acum discriminati, multi dintre ei aflandu-se in pragul unei batraneti nu lipsite de griji. Peste 2.000 de romani inca astepta sa-si primeasca banii inapoi si sa beneficieze de acelasi regim de care s-au bucurat si celelalte 37.000 de persoane. In fond, statul roman le-a folosit in egala masura banii.

Printre cei nedreptatiti, care asteapta sa li se faca dreptate se afla si doamna Eugenia din Brasov, in varsta de 85 de ani, care in anul 1987 a depus la CEC suma de 70.000 pentru a-si achizitiona o „Dacia 1300”.

Pentru ea si pentru fiecare dintre cele peste 2.000 de persoane se impune, cu maxima prioritate, o reparatie echitabila. Iar aceasta se poate obtine numai in fata instantei.

De aceea, in continuarea a ceea ce am initiat in 2008, voi asigura un avocat care va sprijini gratuit toate persoanele care nu si-au recuperat inca banii depusi la CEC si transferati la BRD. Este corect ca ei sa beneficieze de acelasi regim compensatoriu prevazut de Legea 146/2007.

Persoanele interesate imi pot trimite un mesaj pe adresa de email cabinet@danvoiculescu.ro sau la numarul de telefon 031.425.58.82.

×
Subiecte în articol: pagubiti dacia-BRD