x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mesaje de condoleanțe transmise la moartea lui Mihnea Constantinescu de foști membri ai Executivului

Mesaje de condoleanțe transmise la moartea lui Mihnea Constantinescu de foști membri ai Executivului

18 Noi 2018   •   14:02
Mesaje de condoleanțe transmise la moartea lui Mihnea Constantinescu de foști membri ai Executivului

Foşti membri ai Guvernului care au colaborat de-a lungul carierei lor cu diplomatul Mihnea Constantinescu au transmis, duminică, mesaje de condoleanţe la moartea fostului diplomat, în care subliniază rolul important pe care acesta l-a avut în politica externă. 

"Mihnea Constantinescu a fost cel mai competent, onest, dedicat şi patriot înalt funcţionar public pe care România l-a avut după 1989 şi alături de care am avut şansa să lucrez. Îi datorăm toţi sute de proiecte şi soluţii cu adevărat strategice şi cu adevărat de interes naţional - un prieten şi un caracter ireproşabil. Dumnezeu să îl odihnească alături de cei mai buni!", a scris fostul premier Victor Ponta pe Facebook. 

Şi fostul ministru al Apărării Naţionale Mihnea Motoc a transmis un mesaj de condoleanţe. 

"Lumea mea şi a celor ce l-au cunoscut pe Mihnea Constantinescu e mai săracă de azi. O minte sclipitoare, un devotat al intereselor statului român în cel mai nobil sens, dar şi un om de o bunătate şi fineţe cum aproape nu se mai întâlnesc. Ambasadorul Mihnea Constantinescu s-a stins azi noapte, după o lungă luptă cu o boală nemiloasă. Dacă mă aude, să ştie încă o dată cât de mult a însemnat pentru cei care am început împreună la Externe. Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a afirmat Mihnea Motoc, într-o postare pe pagina sa de socializare. 

Despre rolul lui Mihnea Constantinescu în diplomaţia românească a scris şi fostul ministru al Justiţiei Robert Cazanciuc. 

"Astăzi ne-a părăsit unul dintre ultimii oameni de stat ai acestei ţări! Ambasadorul Mihnea Constantinescu a fost unul dintre acei diplomaţi care întotdeauna găseau o soluţie, cu tact şi înţelepciune! Am pierdut nu doar un bun prieten, ci şi un reper de echilibru pentru un aparat de stat cu tot mai puţini oameni preocupaţi de binele general!", a declarat Cazanciuc. 

Profesionalismul lui Mihnea Constantinescu a fost evocat şi de fostul ministru al Apărării Gabriel Oprea. 

"Mihnea Constantinescu a fost un profesionist desăvârşit, un mare diplomat şi un om de o calitate umană excepţională. Am colaborat foarte bine la guvern. Ca vicepremier pentru securitate naţională, dar şi ca prim-ministru interimar, am beneficiat de expertiza lui Mihnea Constantinescu în materie de politică externă. Deplâng trecerea sa în nefiinţă, o mare pierdere pentru noi toţi. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", se arată într-un mesaj al lui Gabriel Oprea. 

Şi Teodor Baconschi, fost ministru de Externe, a vorbit despre personalitatea fostului ambasador. 

"Acest om a fost un domn, o personalitate de o mare inteligenţă şi delicateţe, un diplomat care a lucrat, mereu discret, pentru ancorarea noastră în Occident. A fost unul dintre prietenii mei în MAE. Ştia să aprecieze cultura, şi-ar fi dorit o Românie în care meritul e recunoscut fără eforturi, o ţară mai bună, condusă de oameni deştepţi şi patrioţi. Ştiu că a preţuit căldura prieteniei mele şi m-am bucurat, de-a lungul anilor, de distincţia sa precisă, calmă, plină de bun-simţ. Dumnezeu să-l odihnească!", a scris Baconschi pe Facebook. 

Mihnea Constantinescu a fost "un diplomat inteligent, rafinat şi profesionist, un om de un bun-simţ fără egal", a transmis un alt fost ministru de Externe, Cristian Diaconescu. 

Ambasadorul Mihnea Constantinescu a încetat din viaţă la 57 de ani, într-un spital din Nisa.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Mihnea Constantinescu