x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mesajul unui manifestant misterios către Casa Regală, pe blogul Principelui Radu

Mesajul unui manifestant misterios către Casa Regală, pe blogul Principelui Radu

21 Ian 2012   •   19:26
Mesajul unui manifestant misterios către Casa Regală, pe blogul Principelui Radu

Un "necunoscut" a publicat, pe blogul Principelui Radu, o ruga catre majestatea sa si catre casa Regala privind sustinerea inca neacordata manifestantilor din Piata Universitatii. Pe tot parcursul prostelor, dar mai ales in ultimele zile, unii dintre manifestanti au purtat pancarte cu lozinca "Monarhia salveaza Romania!" si "Prin democratie, sa fie monarhie".

Redam integral mesajul "anonimului", care publica mesajul in categoria "Atitudini".

"Alteta Voastra Regala,
Desi situatia sociala personala, sau cea materiala nu sunt motivele pentru care am participat PASNIC la protestele Bucuresti, inca din 13 ianuarie (…BoldText pentru Serviciile care va citesc blogul), am ales sa fiu acolo alaturi de prieteni si cunoscuti, avand certitudinea ca mesajul nostru va avea efect la nivelul semenilor nostri. Votul si protestul sunt factori determinanti ai libertatii si democratiei, motiv pentru care am participat la proteste, nu doar din indignare fata de situatia actuala a tarii, dar mai ales din obligatia civica si cetateneasca, pe care cu totii trebuie sa o imbratisam si pe care trebuie sa o intarim cu orice pret. Am participat pentru a sustine acele voci care au avut demnitatea de a se face auzite, in speranta ca aceasta populatie se va trezi pentru cateva clipe si va realiza posibilitatea de a actiona unitar in fata distrugerii tarii si probabil a ultimei ocazii de a redeveni un popor, oricat de saraci si indepartati am fi de adevarata noastra identitate istorica.

Am numarat intre protestatarii din Piata Universitatii suficienti infiltrati ai mai multor servicii secrete, nenumarati huligani instigatori si “infantili’, iar jandarmii, dupa ce ne-au iritat prin prezenta ostila, ne-au alergat ca pe ovine si ne-au gazat ca pe sobolani, in egala masura. In apararea jandarmilor pot spune doar ca nu au intervenit violent decat atunci cand s-au rasfirat cei varstnici. Ne-am regasit asadar incercuiti in mod bine organizat de jandarmi si gazati din plin, in ciuda numerosilor agenti infiltrati care puteau separa 30 de “ultrasi' oligofreni de alte sute de protestatari PASNICI.

Neavand experiente anterioare cu jandarmii am avut surpriza sa constat ca acele gaze lacrimogene chiar sunt lacrimogene… al naibii de lacrimogene. Fara a zabovi asupra provenientei huliganilor, modul lor de organizare si incapacitate suspecta a jandarmeriei de a-i prinde pana dincolo de Piata Unirii, concluzia este simpla: cu cat protestatarii PASNICI sunt mai putini si usor divizibili, cu atat miscarea lor justa va fi mai usor de sabotat. Nimic mai simplu. Cel putin apreciem faptul ca de aceasta data nu s-au impartit bastoane intelectualilor si nici institutiile nu si-au mai dat foc la autocare. Sau poate si-au iesit din mana de la ultima mineriada, fiind condusi in mod neprofesionist de viermi numiti politic, cu/fara diploma de Bacalaureat, dar doctoranzi in Drept, fiind ferm convinsi ca acesta se refera la mana cu care isi saluta superiorii/stapanii. Consider rezultatele generale ale protestelor PASNICE din ultima saptamana ca fiind bune si chiar incurajatoare, la nivelul intregii tari, chiar daca prezenta scazuta a participarii nu poate fi trecuta cu vederea. Totodata cred ca daca aceasta populatie nu va reusi sa se mobilizeze in numar tot mai mare si PASNIC in perioada imediat urmatoare si in ciuda sezonului rece, atat de fatidic de-a lungul istoriei noastre, atunci denaturarea mesajului nostru va fi tot mai usoara prin mijloce deja traite experimentate de-a lungul ultimilor 60 de ani. Violentele provocate si amplificarea acestora vor conduce la intimidarea celor care au stat acasa si descurajarea celor care au participat deja IN MOD PASNIC.

Indraznesc sa consider ca Majestatea Sa Regele si Principesa Mostenitoare, prin Casa Regala trebuie sa sustina MANIFESTARILE PASNICE SI DEMOCRATICE, indemnand la libera exprimare si coagularea cugetarilor noastre. Indemnul la nonviolenta trebuie adresat atat protestatarilor cat si institutiilor de ordine publica, pentru ca acestea din urma sa constientizeze ca va exista viata in Romania si dupa Basescu, sau cel putin asa speram cu totii.

Sunt realmente ingrijorat de capacitatea incredibila de resemnare a semenilor nostri, mai ales in perspectiva posibilitatii repetarii fraudei electorale din ‘46. Cu fiecare zi ce trece ne este vanduta tara de sub picioare si vorbind cu oamenii simplii constat incapacitatea de a intelege acest simplu fapt. Cred totusi ca vom reusi cu totii sa intelegem ca daca nu protestam impreuna si demni, atunci lent, dar sigur, vom sista a mai exista pierind in liniste acasa, unii de boala, altii de ura, dar cu totii inhamati aceluiai sfarsit, candva votat.

Cerandu-va iertare pentru modul de exprimare caruia nu i-am putut rezista,
Inca roman, inca acasa, dar mai ales in strada,
Cu stima,
M.P. (MANIFESTANT PASNIC)"

×