x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meteo - Starea vremii

Meteo - Starea vremii

de Anca Ardeleanu    |    23 Feb 2008   •   00:00

La acest sfârşit de săp­tă­mână, regimul termic pare să se pondereze puţin, astăzi, din motive de cer noros şi ploi slabe, ce se vor semnala în nord-vest, nord şi centru, iar mâine, ca ur­mare a faptului că frontul atmosferic ce va ge­ne­ra precipitaţiile în zona montană înaltă şi sub formă de la­po­viţă şi de ninsoare va antrena şi o pătrundere puţin mai rece

 

Comentariul specialistului:

18 grade se înregistrau ieri la amiază în partea de sud a Olteniei, dar multe dintre valorile de tempe­ratură erau uşor mai mari decât alaltăieri. La acest sfârşit de săp­tă­mână, regimul termic pare să se pondereze puţin, astăzi, din motive de cer noros şi ploi slabe, ce se vor semnala în nord-vest, nord şi centru, iar mâine, ca ur­mare a faptului că frontul atmosferic ce va ge­ne­ra precipitaţiile în zona montană înaltă şi sub formă de la­po­viţă şi de ninsoare va antrena şi o pătrundere puţin mai rece. Dar şi aşa, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, apogeul de căldură fiind totuşi pe parcursul zilei de luni, când se pot depăşi la amiază chiar 20 de gra­de.

• meteorolog Romica Jurca

  

Azi în ţară:

Bacău   15°C

Baia Mare        10°C

Braşov 8°C

Buzău   15°C

Cluj-Napoca    10°C

Constanţa         12°C

Craiova            17°C

Deva    13°C

Galaţi   12°C

Iaşi       13°C

Miercurea-Ciuc            7°C

Oradea             14°C

Piteşti   15°C

Sibiu     13°C

Suceava           10°C

Târgu-Mureş    11°C

Timişoara         14°C

 

La munte:

Azi (sâmbătă):

Vremea va fi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi noros. Ziua vor cădea precipitaţii mixte în Carpaţii Orientali, unde şi cantităţile de apă pot depăşi izolat 10-15 l/mp. Vântul va sufla tare.

Mâine (duminică):

Vremea se menţine caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua, mai ales în Orientali. Vântul va prezenta unele intensificări.

Poimâine (luni):

Vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil.

 

Bucureşti:

max.     15°C

min.       0°C

Azi (sâmbătă):

Vremea va fi caldă. Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii de ploaie de scurtă durată.

Mâine (duminică):

Vremea se va menţine caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Maxima: 14°C, iar minima: 2°C.

Poimâine (luni):

Vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil.

Maxima: 18°C, iar minima: 3°C.

 

Drumeţii:

Predeal – Cabana Trei Brazi – Cabana Poiana Secuilor – Timişu De Sus – Predeal

Traseul porneşte din faţa Hote­lului Orizont. Se urmează şoseaua de la poalele Muntelui Fitifoiu. Apoi şoseaua urcă până la Cabana Trei Brazi. Înainte de a străbate şaua largă dintre munţii Fitifoiu şi Moraru, se pătrunde în poteca ce duce spre Vârful Fitifoiu şi se continuă până în Valea Râşnoavei, în pasul Râşnov. Traseul nostru coboară spre frumoasa cabană din Poiana Secuilor. La stânga, spre vale, este cărarea ce duce la Cheile Râşnovului, prin valea Tociliţa. Traseul marcat cu dungă galbenă merge prin Culmea Cărbunarea către Vârful Postăvarul. Se coboară pe lângă complexul hotelier din Timişul de Sus până în Şoseaua Braşov-Predeal, având la dreapta Cabana Timiş.

×
Subiecte în articol: observator vremea caldă