x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meteo: Starea vremii 27 decembrie 2007

Meteo: Starea vremii 27 decembrie 2007

de Anca Ardeleanu    |    27 Dec 2007   •   00:00
Meteo: Starea vremii 27 decembrie 2007

In condiţiile presiunii relativ scăzute din bazinul central-nordic al Mării Mediterane şi implicit a avansului unui front atmosferic asociat spre zona ţării noastre, in regiunile din sudul şi estul Romăniei, la nivel local vor fi precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare.

Comentariul specialistului:

In condiţiile presiunii relativ scăzute din bazinul central-nordic al Mării Mediterane şi implicit a avansului unui front atmosferic asociat spre zona ţării noastre, in regiunile din sudul şi estul Romăniei, la nivel local vor fi precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare. In zilele sfărşitului de săptămănă, datorită pătrunderii in straturile inalte ale atmosferei a unui aer mai cald, indeosebi in zonele joase din vest şi centru va fi din nou ceaţă asociată şi cu depunere de chiciură, care local va persista, iar la deal şi la munte va predomina o vreme frumoasă, cu valori termice in creştere uşoară de la o zi la alta.

Meteorolog Oana Maria Gherase

Azi in ţară:

Bacău 0°C

Baia Mare 2°C

Braşov 0°C

Buzău 2°C

Cluj-Napoca 1°C

Constanţa 4°C

Craiova 2°C

Deva 1°C

Galaţi 2°C

Iaşi - 1°C

Miercurea Ciuc - 2°C

Oradea 2°C

Piteşti 1°C

Sibiu 2°C

Suceava - 2°C

Tărgu-Mureş 0°C

Timişoara 2°C

La munte:

Azi (joi):

Cerul va fi noros in Meridionali şi in Carpaţii de Curbură, unde vor fi condiţii de ninsoare slabă. In restul zonei montane cerul va fi temporar noros.

Măine (vineri):

Cerul va fi temporar noros, iar văntul va sufla in general slab. Pe văi şi in depresiuni va fi ceaţă asociată şi cu depunere de chiciură.

Poimăine (sămbătă):

Vremea va fi predominant frumoasă, cu cerul variabil. Pe văi şi in zonele depresionare local va fi ceaţă. Văntul va sufla in general slab.

Bucureşti:

max. 1°C

min. - 4°C

Azi (joi):

Vremea va fi rece. Cerul va fi noros şi vor fi condiţii ca trecător să ningă slab.

Măine (vineri):

Vremea va fi rece, cu cerul mai mult noros. Vor fi condiţii de ceaţă. Maxima: 0°C, iar minima: - 6°C.

Poimăine (sămbătă):

Vremea va fi in general inchisă, cu ceaţă dimineaţa şi noaptea. Văntul va sufla slab pănă la moderat. Maxima: 0°C, iar minima: - 5°C.

Drumeţii:

Valea Iadului - Meziad

Traseul incepe cu un drum forestier, ce porneşte de pe Valea Iadului. La confluenţa cu Părăul Vălcel apare primul marcaj vizibil. Poteca largă urcă lin, apoi mai accentuat, pănă la o poiană situată pe creastă. De aici urmăreşte puţin creasta impădurită, după care incepe să coboare prima dată mai accentuat şi pe urmă mai lin, pănă ce ajunge intr-o poiană, de unde, după un coborăş, pe firul Văii Peştera. Curănd in versantul drept se deschide o boltă uriaşă. Este Peştera Meziad. Se află la o distanţă de 22 km de Beiuş. Pentru a ajunge la peşteră trebuie urmat drumul ce porneşte din centrul oraşului Beiuş spre Aleşd şi Borod. La Remetea se părăseşte drumul principal şi trebuie urmat drumul marcat cu inscripţia: Meziad 6 km, pănă la indicatorul Peştera Meziad.

×
Subiecte în articol: observator