x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meteo - Urmează un week-end frumos

Meteo - Urmează un week-end frumos

de Anca Ardeleanu    |    23 Noi 2007   •   00:00
Meteo - Urmează un week-end frumos

In următoarele zile, vremea va fi caldă şi frumoasă. Ploile vor lipsi, iar văntul va sufla slab. In zonele de deal, cu precădere in Muntenia şi in sudul Banatului, vremea va fi foarte caldă.

In următoarele zile, vremea va fi caldă şi frumoasă. Ploile vor lipsi, iar văntul va sufla slab. In zonele de deal, cu precădere in Muntenia şi in sudul Banatului, vremea va fi foarte caldă.

La amiază aici se vor inregistra maxime de pănă la 17 grade Celsius. In Capitală, astăzi, dar şi in week-end-ul in care intrăm, temperatura va urca pănă la 11 grade Celsius, cerul va fi variabil şi numai dimineaţa va fi ceaţă.

Pentru cei care au ales să-şi petreacă acest sfărşit de săptămănă la munte este bine de ştiut că, deşi acolo este zăpadă, vremea va fi caldă, cu maxime intre 10... 13 grade Celsius.

Comentariul specialistului:

Inversiunea termică din zona Romăniei s-a concretizat prin valori minime de temperatură pozitive la munte. Minime pozitive au fost şi in Cămpia de Vest şi in Dobrogea, partea dinspre litoral, datorită cerului noros, in timp ce in restul teritoriului au fost negative, mai scăzute in depresiuni. In aceste zone vor mai fi minime negative, dar nu aşa scăzute ca pănă acum, dat fiind faptul că advecţia caldă in zona geografică a Romăniei va continua. In toată ţara vremea va ramăne caldă pentru această dată, foarte caldă in zonele de deal, unde la amiază se vor inregistra 16... 17 grade, dar şi la munte, unde, deşi este strat de zăpadă, mercurul termometrelor va ajunge la amiază pănă la 10...14 grade.

meteorolog Romica Jurca

Azi in ţară:

Bacău 8°C

Baia-Mare 13°C

Braşov 10°C

Buzău 10°C

Cluj-Napoca 10°C

Constanţa 11°C

Craiova 8°C

Deva 12°C

Galaţi 11°C

Iaşi 10°C

Miercurea-Ciuc 9°C

Oradea 15°C

Piteşti 11°C

Sibiu 12°C

Suceava 10°C

Tărgu-Mureş 10°C

Timişoara 14°C

La munte:

Azi (vineri):

Vremea va fi caldă şi frumoasă. Cerul va fi variabil, iar văntul va sufla slab pănă la moderat. Dimineaţa şi noaptea pe văi şi in depresiuni se va semnala ceaţă.

Măine (sămbătă):

Vremea se va menţine caldă şi frumoasă. Cerul va fi variabil, iar văntul va sufla slab. Noaptea şi dimineaţa pe văi şi in depresiuni se va forma ceaţă.

Poimăine (duminică):

Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse va ploua.

Bucureşti:

max. 11°C

min. 0°C

Azi (vineri):

Vremea va fi caldă şi frumoasă. Cerul va fi variabil, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Măine (sămbătă):

Vremea se va menţine caldă, cu condiţii de ceaţă dimineaţa şi noaptea. Văntul va sufla slab. Maxima: 10°C, iar minima: 0°C

Poimăine (duminică):

Vremea se menţine caldă. Cerul variabil ziua se va innora treptat noaptea. Văntul va sufla slab. Maxima: 11°C, iar minima: 3°C

Drumeţii in  Piatra Craiului:

Vlăduşca - Martoiu - Cabana Curmătura

Trecănd pe sub versantul de răsărit al crestei nordice, peste culmile joase şi impădurite din această zonă, traseul face legătura intre zonele Vlăduşca-Martoiu şi Curmătura Pietrei Craiului. Din punctul La Table de pe Valea Vlăduşca, poteca de legătură traversează căteva fire de obărşie ale acestei văi, trece peste Muntele Martoiu (1423m) şi se angajează pe Valea Martoiului in jos numai pănă in apropierea confluenţei cu Valea Cheii, unde intălnim alt traseu, spre Peştera. Din acest loc, cele două trasee trec către stănga peste căţiva afluenţi ai Martoiului, apoi pe lăngă stăna din Curmătura, unde apare şi traseul spre Zărneşti. De aici se urcă uşor pănă la Cabana Curmătura.

×
Subiecte în articol: pană observator vremea caldă