x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meteorologii dau ALARMA! Cum va arăta un BULETIN METEO în anul 2050 (VIDEO)

Meteorologii dau ALARMA! Cum va arăta un BULETIN METEO în anul 2050 (VIDEO)

04 Dec 2014   •   10:30
Meteorologii dau ALARMA! Cum va arăta un BULETIN METEO în anul 2050 (VIDEO)

Organizaţia Mondială a Meteorologiei (OMM) i-a invitat pe prezentatorii de buletine meteo din lumea întreagă să imagineze un 'buletin meteo al anului 2050', cu ocazia Conferinţei internaţionale a ONU privind schimbările climatice, care se desfăşoară timp de două săptămâni la Lima.

Temperatura medie în atmosfera joasă va urca cu peste 4 grade spre sfârşitul acestui secol dacă omenirea continuă să provoace cantităţi mai mari de gaze cu efect de seră. Încercând să ilustreze impactul asupra vieţii cotidiene, OMM a încercat să imagineze ce ar putea rezerva viitorul în mai multe ţări.

Au fost elaborate buletine meteo ale anului 2050 pentru Peru, Franţa, Vietnam, Spania, Canada şi Norvegia, care descriu scenarii bazate pe cele mai recente dovezi ştiinţifice şi arată care vor fi fenomenele cotidiene în aceste ţări dacă temperatura va creşte la nivel global.

Un buletin meteo pentru ziua de 16 august 2050 anunţă 40 de grade la Paris şi furtuni puternice în restul ţării. Pentru 21 decembrie 2050, prima zi de vară australă în Peru, se anunţă precipitaţii abundente, stare de urgenţă şi acces interzis la situl incaş Machu Picchu.

Aceste filme postate pe YouTube vizează sprijinirea guvernelor, întreprinderilor şi a societăţii civile să ia măsuri ambiţioase în lupta contra schimbărilor climatice, potrivit OMM, citată de Agerpres.

Această a 20-a conferinţă ONU privind schimbările climatice, la care participă aproximativ 10.000 de persoane (delegaţii naţionale, ONG-uri şi experţi), îşi propune să pune bazele pentru un pact global de combatere a schimbărilor climatice, ce ar urma să fie încheiat anul viitor la Paris.

Citeşte:


(VIDEO 18+) Adolescent EXECUTAT cu sânge rece pe un drum izolat din Brazilia. Scena ŞOCANTĂ, înregistrată cu telefonul mobil

VIDEO. De la COADA VACII, direct în Egipt! AVENTURA unor ROMÂNCE într-o cameră de hotel de CINCI STELE

VIDEO HALUCINANT, publicat de armata norvegiană! Un MIG-31 rusesc face o manevră ŞOCANTĂ la câţiva metri de un F-16 al NATO

(VIDEO BESTIAL) Fetiţă ABUZATĂ şi FĂCUTĂ DE RÂS în faţa clasei de PROFESOR. Reacţia micuţei, DEMENŢIALĂ!





×