x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Michael Guest a vizitat Sapanta

Michael Guest a vizitat Sapanta

10 Mai 2004   •   00:00

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Michael Guest, a petrecut sambata, pentru Ziua Europei, alaturi de satenii din Sapanta.

Guest a venit insotit de parintii sai, de o prietena de familie si de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Mai multe ansambluri folclorice, interpretii Cornelia si Lupu Rednic, dar si participantii la o nunta au fost mobilizati de autoritatile de la Sapanta sa ii primeasca pe ambasador si pe insotitorii sai.

MULTUMIRI. Dupa o slujba de pomenire, preotul satului le-a transmis americanilor, prin Michael Guest, multumiri pentru ca au ajutat Europa si poporul roman sa scape de jugul fascist. Michael Guest considera Sapanta un loc deosebit. Pentru el pastreaza un spatiu special intr-un album despre Romania, pe care vrea sa-l realizeze atunci cand nu va mai fi ambasadorul SUA in tara noastra. „Sunt fericit sa fiu aici cu parintii mei si cu prietena noastra. Sapanta este recunoscuta pentru femeile frumoase, pentru barbatii puternici, pentru oamenii cu suflet curat", a spus ambasadorul.

ALTE VIZITE. Tot sambata, dar si duminica, in judet s-a aflat si Principele Radu de Hohenzollern-Veringen. Aseara, Principele Radu s-a intalnit, in cadru privat, cu Alteta Sa Regala Principele de Wales. In cadrul intalnirii, cei doi au discutat aspecte legate de conservarea patrimoniului arhitectural si traditional romanesc, despre proiecte de agricultura ecologica si despre protejarea cadrului natural romanesc. (Costin Anghel)

×
Subiecte în articol: observator