x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Michael Schneider: Dezvoltarea comunităţilor româneşti, împiedicată de incompetenţa actualului Guvern socialist

Michael Schneider: Dezvoltarea comunităţilor româneşti, împiedicată de incompetenţa actualului Guvern socialist

16 Mar 2019   •   12:08
Michael Schneider: Dezvoltarea comunităţilor româneşti, împiedicată de incompetenţa actualului Guvern socialist
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele grupului PPE din Comitetul Regiunilor, Michael Schneider, a afirmat sâmbătă că dezvoltarea regiunilor şi oraşelor din România, a comunităţilor s-a îmbunătăţit semnificativ sub conducerea Partidului Naţional Liberal, dar "a fost împiedicată de incompetenţa actualului Guvern socialist".

"Puteţi fi mândri că aveţi o ţară cu istorie interesantă, peisaje superbe, oameni cu o inimă largă. De la aderarea României la UE în 2007, dumneavoastră, românii, aţi reuşit să înregistraţi progrese importante. Sunt conştient de performanţele dumneavoastră în ceea ce priveşte implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene. Regiunile şi oraşele sub conducerea dumneavoastră s-au îmbunătăţit semnificativ, s-a îmbunătăţit semnificativ viaţa cetăţenilor şi a comunităţilor. Dar dezvoltarea dumneavoastră a fost împiedicată de incompetenţa actualului Guvern socialist, de birocraţia sufocantă şi de refuzul de a aloca mai mulţi bani autorităţilor locale şi regionale", a declarat Michael Schneider, la Summitul liderilor locali şi regionali ai PPE, care are loc la Bucureşti.

Potrivit acestuia, "un grup mic de indivizi acţionează în interes personal pentru a obţine câştiguri politice şi financiare".

"Vreau să vă reasigur că Uniunea Europeană este căminul nostru comun, iar eu voi rămâne în continuare partenerul dumneavoastră cel mai de încredere. UE este acest partener. Viaţa românilor trebuie să se îmbogăţească în continuare cu ajutorul investiţiilor finanţate din fonduri structurale, fonduri pentru agricultură şi pentru dezvoltare rurală. Aceste investiţii nu sunt întotdeauna vizibile cetăţenilor, de aceea trebuie să comunicăm mai bine care este valoarea adăugată pe care UE o aduce. (...) Politica de coeziune nu este o acţiune caritabilă, ci o investiţie pentru toate regiunile din Europa, în special pentru cele din Europa Centrală şi de Est. Trebuie să continuăm cu un buget puternic al UE după 2020, pentru a spori competitivitatea şi a reduce diferenţa dintre regiunile mai bogate şi mai sărace din UE", a subliniat Michael Schneider.

De asemenea, el le- recomandat românilor "să nu scadă rolul poporului român în lume".

"Sunteţi reprezentanţii unui popor care este mândru şi poate fi mândru de trecutul său şi care trebuie să aibă mare încredere în viitorul său. Nu îi scădeţi rolul pe care trebuie să îl aveţi în lume. Fiţi modeşti pentru propria persoană, dar nu fiţi modeşti pentru poporul pe care îl reprezentaţi", a îndemnat preşedintele grupului PPE din Comitetul Regiunilor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: michael schneider