x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Michele Ramis: Franceza câştigă teren în România, teren pe care l-a avut şi înainte de Revoluţie

Michele Ramis: Franceza câştigă teren în România, teren pe care l-a avut şi înainte de Revoluţie

14 Mar 2019   •   17:28
Michele Ramis: Franceza câştigă teren în România, teren pe care l-a avut şi înainte de Revoluţie

Ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, a declarat joi, la Sibiu, unde a vizitat o şcoală unde se va înfiinţa din toamnă o clasă cu predare intensivă a limbii franceze, că acest exemplu şi altele arată că "franceza câştigă teren, teren pe care l-a avut şi înainte de Revoluţie".

"Considerăm că este doar o luare în vedere a faptului că franceza este un atu în viaţă, şi în viaţa profesională şi în viaţa personală, iar franceza câştigă teren, teren pe care l-a avut şi înainte de Revoluţie", a declarat joi, ambasadoarea Michele Ramis, despre crearea de noi clase bilingve în România.

Ambasadoarea Franţei în România a vizitat, joi, Şcoala "Radu Selejan" din municipiul Sibiu, unde urmează să se înfiinţeze din toamnă o clasă cu predare intensivă a limbii franceze.

Pentru prima dată în judeţul Sibiu, din toamnă vor exista două clase cu predare intensivă a limbii franceze, la şcolile "Radu Selejan" şi "Nicolae Iorga" din municipiul reşedinţă de judeţ, înfiinţate la cererea părinţilor, în contextul în care în oraş există investitori francezi, potrivit profesorilor.

"La noi şi la Şcoala nr. 6 din câte ştiu eu, s-a aprobat o clasă de intensiv franceză. Vor fi două clase de intensiv franceză din anul şcolar 2019-2020 la noi şi la Şcoala nr.6 "Nicolae Iorga". La noi se studiază franceza ca a doua limbă şi au fost părinţi care şi-au dorit nu doar intensiv engleză, ci şi intensiv franceză. Avem o clasă de intensiv engleză, asta e o tradiţie în şcoala noastră şi vom avea şi intensiv franceză. Din câte ştiu eu, undeva peste 40% din angajatorii din Sibiu sunt vorbitori de franceză şi ne-am gândit noi că trebuie să venim pe piaţă cu altă noutate. Este foarte adevărat că toată lumea vrea germană, dar limba culturii şi limba diplomaţiei este franceza, nu germana", a declarat directoarea Şcolii "Radu Selejan" din Sibiu, Nelia Corobană. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Michele Ramis