x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihai Leu luptă pentru parcuri

Mihai Leu luptă pentru parcuri

de Monalise Hihn    |    04 Apr 2008   •   00:00
Mihai Leu luptă pentru parcuri

Fostul campion mondial la box profesionist, Mihai Leu, împreună cu Partidul Conservator – organizaţia Hunedoara, va demara o campanie de strângere de semnături pentru salvarea parcurilor din municipiul Hunedoara.

Fostul campion mondial la box profesionist, Mihai Leu, împreună cu Partidul Conservator – organizaţia Hunedoara, va demara o campanie de strângere de semnături pentru salvarea parcurilor din municipiul Hunedoara.

 

Mihai Leu, candidatul PC la primăria Hunedoarei, vrea să înceapă acest proiect chiar de astăzi, când va solicita aprobare pentru închirierea unui spaţiu situat în faţa Casei de Cultură din oraş. Acolo va fi amplasat un punct în care se vor strânge semnături din partea cetăţenilor oraşului, care doresc să susţină acest demers. În acelaşi timp, el a atras atenţia asupra faptului că într-un parc al oraşului a fost aprobată construirea unui imobil, unde vor funcţiona o pizzerie şi un snack-bar.

 

MUTILARE. “Cea mai gravă eroare care s-a făcut în Hunedoara este mutilarea Parcului Corvinul, unde s-a aprobat construirea unei pizzerii şi a unui snack-bar. Acolo s-au încălcat mai multe legi. S-a desfiinţat o zonă verde, deşi în decembrie 2005 a apărut o ordonanţă a Guvernului care inter­zicea defrişarea parcurilor. S-au tăiat 24 de salcâmi fără să existe aprobare de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara”, precizează Leu. El spune că acel imobil este situat în apropierea a două şcoli, lucru interzis de lege: “Unul din acele licee este la doar 20 de metri de acea construcţie, unde vor funcţiona o pizzerie şi un snack-bar, deşi legea interzice să existe o unitate care comercializează băuturi alcoolice la o distanţă mai mică de 200 de metri. Vrem să stopăm construcţiile pe spaţiile verzi în Hunedoara! Sunt prea multe ilegalităţi acolo şi cine a greşit trebuie să plătească!”, spune fostul campion mondial la box profesionist. Pe de altă parte, Mihai Leu declară că, împreună cu colegii săi de la Partidul Conservator, susţine amenajarea unui parc în zona Ecosid (n. red. – în zona fostului flux primar de la Siderurgica Hunedoara, închis operaţional).

 

APROBARE. Consiliul Local Hunedoara a aprobat încă din urmă cu trei ani defrişarea unei părţi din Parcul Corvinul din localitate pentru ca, în parteneriat cu o societate comercială, să realizeze un obiectiv care prevede amenajarea parcului şi activităţi de pizzerie, fast-food şi patiserie. Apoi, Primăria Hunedoara şi firma SC Proiect Design SRL au semnat un parteneriat încă din luna septembrie 2005. La începutul lunii mai 2006 a fost obţinută şi autorizaţia de construcţie, iar, în urmă cu câteva luni, în parc au început lucrările la respectivul imobil, pe care Mihai Leu spune că l-ar transforma în Universitate.

 

Erori

“Cea mai gravă eroare care s-a făcut în Hunedoara este mutilarea Parcului Corvinul, unde s-a aprobat construirea unei pizzerii şi a unui snack-bar. Vrem să arătăm că sunt mulţi oameni în Hunedoara, care sunt împotriva desfiinţării spaţiilor verzi”

Mihai Leu, candidat PC la  Primăria Hunedoarei

×
Subiecte în articol: observator mihai hunedoara