x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mii de apeluri, la TelVerde pentru coronavirus

Mii de apeluri, la TelVerde pentru coronavirus

28 Feb 2020   •   10:39
Mii de apeluri, la TelVerde pentru coronavirus

Două mii de apeluri au fost înregistrate la linia telefonică specială dedicată celor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu noul coronavirus. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că oamenii anunță că s-au întors din Italia și că panica a început să scadă.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunţat, vineri, că peste 2.000 de persoane au sunat deja la linia TelVerde.

„Au început să sune strict pentru informaţii şi pentru prevenţie, dar nu pentru a anunţa urgenţe. Avem şi autodeclaraţii că s-au întâlnit cu persoane care au venit din Italia, dar oricum panica a început să mai scadă”, a spus Tătaru.

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost pusă în funcțiune, joi, linia TelVerde destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu coronavirus.

Conform Grupului de Comunicare strategică, cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de Covid-19 pot apela numărul 0800800358.

„Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE. Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă”, arată sursa citată.

Linia TelVerde este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență, subliniază autoritățile.

sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: telverde coronavirus