x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mii de oameni au întâmpinat cu flori și candele Trenul Regal la Curtea de Argeș

Mii de oameni au întâmpinat cu flori și candele Trenul Regal la Curtea de Argeș

16 Dec 2017   •   18:25
Mii de oameni au întâmpinat cu flori și candele Trenul Regal  la Curtea de Argeș

Mii de oameni, de toate vârstele, printre care şi foarte mulţi copii, au întâmpinat sâmbătă după-amiază, la Curtea de Argeș, Trenul Regal care transportă sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I 

Sosirea sa a fost precedată de intonarea Imnului Regal în megafoanele gării.

Oamenii au venit pe peron cu flori, steaguri tricolore, unele dintre ele cu însemnele monarhice. Mulţimea a întâmpinat trenul cu flori, candele şi cu lumânări aprinse. Mulţi au aruncat florile în faţa Trenului Regal.Oamenii au aplaudat şi au scandat numele fostului suveran al României. Cei mai mulţi au aprins luminile telefoanelor.

La Curtea de Argeş, cortegiul funerar se va deplasa de la gară la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş. Prezenţa presei şi a publicului va fi permisă doar la Gara din Curtea de Argeş.

Gara fost construită în mai puţin de un an, la cererea Regelui Carol I, după planurile arhitectului francez care a restaurat şi Mănăstirea Curtea de Argeş şi a fost dată în folosinţă în anul 1899. Considerată o bijuterie arhitecturală, în prezent gara este în paragină, iar astăzi va fi acoperită cu un mesh care reproduce faţada clădirii.

Va urma slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş. Sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, unde va avea loc ceremonia religioasă a îngropării.

 

×