x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Justiţiei, către procurorii şefi: Nu ne putem permite perioade de relaxare. Trendul pozitiv în lupta anticorupţie trebuie menţinut

Ministrul Justiţiei, către procurorii şefi: Nu ne putem permite perioade de relaxare. Trendul pozitiv în lupta anticorupţie trebuie menţinut

16 Mai 2013   •   12:36
Ministrul Justiţiei, către procurorii şefi: Nu ne putem permite perioade de relaxare. Trendul pozitiv în lupta anticorupţie trebuie menţinut

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat joi că le-a transmis noilor procurori şefi că nu îşi pot permite perioade de relaxare şi că există un trend pozitiv în lupta anticoruptie şi a crimei organizate care trebuie menţinut.

"Le-am spus că nu ne putem permite perioade de relaxare. Există un trend pozitiv în lupta anticoruptie, în lupta crimei organizate şi acest trend pozitiv trebuie menţinut. O să fie o perioadă de început, dar ea cu siguranţă o sa fie foarte scurtă şi doar de punere la punct cu problemele curente şi nimic altceva ", a afirmat Cazanciuc după ceremonia de instalare a noii conduceri a PÎCCJ, DNA şi DIICOT.

El a subliniat că procedura prin care au fost numiţi procurorii a fost finalizată cu succes, fiind nevoie de stabilitate la nivelul Ministerului Public.

"Sunt lucruri de făcut şi evident pentru asta e nevoie de o echipă. Sunt extrem de încrezător în această echipă, sunt procurori cu experienţă, se pot completa foarte bine unii pe alţii şi pot să performeze la conducerea parchetelor. Dacă pentru performanţa luptei împotriva corupţiei şi a crimei organizate procurorii vor avea nevoie de resurse, cu siguranţă în ministrul Justiţiei vor găsi un interlocutor ", a spus Cazanciuc.

În cadrul ceremoniei, ministrul şi-a exprimat încrederea că Tiberiu Niţu, procuror general de joi, va reuşi să performeze în vârful MP, fiind un om cu foarte multă experienţă în sistem, onest, cu capacitatea de a aduna în jurul său o echipă.

"Aici se încheie rolul ministrului Justiţiei în această procedură şi o să înceapă un rol al ministrului Justiţiei evident în multe alte proceduri. Eu sunt încrezător în această echipă, sunt încrezător că până la urmă cu toţii am înţeles că e nevoie de stabilitate aşa cum a punctat foarte bine şi doamna preşedinte. Este un moment de început în care toţi putem construi, toţi putem pune o cărămidă în aşa fel încât nu neapărat după trei ani de zile cât ar dura un mandat, ci poate mai devreme, după un an de zile, să putem vedea rezultate de care până la urmă toţi să fim mândri", a mai spus Cazanciuc, potrivit Agerpres.

×