x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Milioane de euro pentru plaja virgină Sulina

Milioane de euro pentru plaja virgină Sulina

de Alexandru Nastase    |    04 Iun 2009   •   00:00
Milioane de euro pentru plaja virgină Sulina
Sursa foto: KARINA KNAPEK/EDITURA INTACT

Lucrările pentru amenajarea plajei virgine din oraşul Sulina vor începe în acest an, potrivit estimărilor Consiliului Judeţean Tulcea. Deşi proiectul există de trei ani, tocmai acum, în plină criză, Ministerul Turismului a decis să aloce sumele necesare.



La finele lunii trecute, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a luat în discuţie proiectul, dar conducerea instituţiei nu a acordat avizele necesare demarării lucrărilor decât după refacerea proiectului, din cauză că proiectul iniţial nu cuprindea şi măsurile de protejare a speciilor de floră periclitate din zonă.

În primul an de punere în practică a proiectului se vor realiza lucrări în valoare de 13,01 milioane de lei, respectiv amenajarea drumului de acces care leagă localitatea de plajă cu o pistă pentru biciclişti, a unor zone intermediare de odihnă, a unor spaţii de parcare, dotările existente în momentul de faţă pe plajă urmând să fie păstrate şi racordate la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare care se vor realiza.

1.000 DE PERSOANE PE ZI
De asemenea, se vor realiza platforme şi pontoane din lemn tratat, se vor amenaja spaţii administrative, puncte de informare, birouri recepţie-oficii de închiriat obiecte de plajă, cabine telefonice, precum şi locuri de joacă pentru copii, valoarea lucrărilor care se vor realiza în cel de-al doilea an de investiţii fiind estimată la aproape 2,115 milioane de lei.

Investiţiile care se vor încheia cel mai probabil în 2011 vor asigura astfel spaţii de agrement pentru 1.000 de persoane pe zi, autorităţile tulcene dând asigurări că pe plaja Sulina nu vor exista platforme betonate decât acolo unde este necesar şi că se va păstra caracterul natural în zona de plajă învecinată celei amenajate, acolo unde se află specii de floră protejate.

Proiectul de amenajare a plajei Sulina i-a nemulţumit în urmă cu trei ani pe liderii organizaţiilor ecologiste care susţineau că acesta ameninţă speciile de floră protejate prin convenţiile internaţionale de mediu, printre acestea aflându-se volbura de nisip.

×
Subiecte în articol: verde!