x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Million Dollar Baby

Million Dollar Baby

de Mircea Radu    |    04 Oct 2005   •   00:00

Acum cateva saptamani, o prietena imi povestea, cu entuziasm si emotie, urmatoarea intamplare…

Acum cateva saptamani, o prietena imi povestea, cu entuziasm si emotie, urmatoarea intamplare:

"Intr-o seara, cand stateam si asteptam autobuzul, am remarcat un tip. De fapt, ce spun eu ca l-am remarcat... era imposibil sa nu-mi sara in ochi, pentru ca in statie nu eram decat noi doi. Avea un parpalac gri si era ud din cap pana in picioare. Am uitat sa-ti spun ca afara ploua torential si tipul nu avea umbrela. Ei, si statea el nemiscat in ploaie, eu nemiscata sub umbrela si asteptam amandoi autobuzul care nu mai venea. La un moment dat, il vad ca se apropie de mine - drept sa-ti spun mi-a cam sarit un picut inima... Cand ajunge in dreptul meu scoate din buzunar un trandafir alb, cam mototolit, e adevarat, si-mi spune: «Domnisoara, va dau dumneavoastra floarea asta si va rog s-o acceptati... Imi dadusem intalnire cu o fata acum doua ore aici, in statia asta, si... ea n-a venit. Nu cred ca mai vine». M-am uitat la el, m-am uitat la trandafir... tipul parea un baiat bun, avea ochi blanzi, iar felul in care mi-a zis ce-a patit... Stii, mi s-a facut mila de el... Si ce crezi c-am facut? L-am invitat la un film!".

"Ha, ha", fac eu si o intreb oarecum prosteste: "A acceptat?".

"Da! Dar, inainte sa vedem filmul, am intrat la o agentie Loto unde el a jucat la 6 din 49 - daca n-am noroc in dragoste, macar la loterie, mi-a zis. A completat talonul ala asa, cu ochii pe pereti, adica se vedea ca n-avea in cap vreo schema gandita dinainte. Si ce s-o mai lungesc atat, mi-a lasat biletul mie. Am intrat in cinematograf, deja incepuse filmul, nici nu-mi mai amintesc cum se chema si, cand s-a terminat, cand s-au aprins luminile in sala, cine crezi ca statuse la doua randuri de noi? Ea!"

"Femeia cu lozurile?", o intreb.

"Nu, femeia care-i trasese teapa tipului cu care eram!" "

Mmmm... interesant! Sa nu-mi zici ca era singura sau cu vreo colega de serviciu..."

"Ei, as... Era cu unu’. Si asta o ajuta sa-si puna trenciul pe umeri, si felul in care se priveau, si felul in care ea i-a spus multumesc... Clar ca erau combinati!"

"Si al tau cum a reactionat?"

"Iti dai tu seama... A iesit din rand, s-a dus la ea si a inceput sa-i spuna una-alta, ce i-o fi spus n-am auzit, ca m-am tras mai de o parte. Ei, si in final, vine asta la mine si-mi spune ca-i pare rau, dar nu ma mai poate conduce acasa, ca el ramane sa se plimbe in liniste pe strazi..."

Prietena bea din suc, ia meniul, se uita pe el si ma intreaba daca nu vreau sa mananc ceva. Ii raspund ca nu si, pentru ca pauza se lungise prea mult si aveam impresia ca povestea ei nu avea final, o intreb: "Te-ai mai vazut cu el?".

"Nu! Si nici n-as vrea..."

"Normal, ma aprind eu, la cat de badaran a fost. Sper ca nu i-ai dat numarul tau de telefon... Nici nu merita sa te mai intalnesti vreodata cu el." "

Nu ma intalnesc cu el din alt motiv... Ma doare pe mine-n cot de badarania lui... Alta e cauza..."

Pentru ca mi s-a parut ca prietenei mele ii sticlesc ochii intr-un fel ciudat si pentru ca n-am vazut-o niciodata asa, o intreb care e motivul...

"Pentru ca ieri a fost extragerea la Loto 6/49. Si s-au castigat 3 milioane de dolari. Si a fost o combinatie simpla, de sase numere... Iar biletul castigator e la mine."

N-am mai vazut-o pe prietena mea din seara acestei intamplari. Am primit insa, din Caraibe, o vedere in care-mi scria ca se simte bine, ceea ce-mi doreste si mie.
×
Subiecte în articol: mass-media