x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CATASTROFA DIN UCRAINA. Cine este românul mort în urma prăbușirii avionului Malaysia Airlines

CATASTROFA DIN UCRAINA. Cine este românul mort în urma prăbușirii avionului Malaysia Airlines

18 Iul 2014   •   08:21
CATASTROFA DIN UCRAINA. Cine este românul mort în urma prăbușirii avionului Malaysia Airlines
Sursa foto: EPA/ALYONA ZYKINA
UPDATE 14:00 - Românul care se afla în avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines care s-a prăbușit în estul Ucrainei avea dublă cetățenie, româno-canadiană, și era student la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca, relatează Antena3. Tânărul era în avion împreună cu o studentă tot la UMF Cluj, care are cetățenie germană. Familia a cerut ca, sub nicio formă, datele personale să fie făcute publice.

UPDATE 12:22
- Pe lista pasagerilor se află o persoană care deține și cetățenie română.

"În completarea informării de presă transmisă în această dimineaţă cu privire la tragedia aviatică din Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe informează că - urmare a  verificărilor care continuă, în vederea stabilirii identității tuturor pasagerilor - i-au fost furnizate noi informaţii potrivit cărora, pe lista transmisă până la acest moment de compania Malaysian Airlines se regăseşte un cetăţean care deţine dublă cetăţenie, inclusiv cetăţenie română. Familia acestuia a fost informată de autorităţile din ţara de domiciliu, iar autorităţile române au luat, de asemenea, legătura cu familia.

Familia victimei a precizat că nu doreşte, sub nicio formă, să fie făcute publice niciun fel de date personale", se arată în comunicatul MAE.
...................................................

Ministerul Afacerilor Externe al României informează, într-un comunicat, că, "în urma verificărilor întreprinse de Celula de criză, de la momentul convocării acesteia la nivelul Centralei MAE şi până în acest moment, nu se confirmă prezenţa niciunui cetăţean de naţionalitate română pe lista pasagerilor aeronavei de linie "Boeing 777" aparținând companiei „Malaysia Airlines” care efectua zborul MH17 pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur şi care s-a prăbuşit în estul Ucrainei".

Celula de criză de la nivelul Centralei MAE împreună cu misiunile diplomatice la Haga, Kuala Lumpur şi Kiev rămân în legătură permanentă cu oficialitățile locale până la confirmarea listei finale a pasagerilor, se mai arată în comunicat.
    
În total, 298 de persoane, printre care 154 de pasageri olandezi, se aflau la bordul avionului companiei Malaysia Airlines care s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei în timp ce zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, a informat vicepreşedintele filialei europene a companiei malaeziene, citat de AFP.

Huib Gorter, vicepreşedinte al filialei europene a Malaysia Airlines, a prezentat o listă a pasagerilor după naţionalitate, precizând în acelaşi timp că naţionalitatea a circa 50 de pasageri nu a fost stabilită pentru moment. El a menţionat că, pe lângă cei a căror naţionalitate nu a fost încă determinată, la bord se mai aflau 154 de olandezi, 27 de australieni, 23 de malaezieni, 11 indonezieni, şase britanici, patru germani, patru belgieni, trei filipinezi şi un canadian. Huib Gorter nu a fost în măsură să confirme prezenţa unor francezi la bordul aeronavei.

Avionul companiei Malaysia Airlines, un Boeing 777 decolat de pe aeroportul din Amsterdam în direcţia Kuala Lumpur, a dispărut de pe radar la 10.000 de metri altitudine şi s-a prăbuşit în apropierea oraşului Şahtarsk, nu departe de graniţa cu Rusia, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi.

Autorităţile de la Kiev şi insurgenţii se acuză reciproc că se află la originea tirului cu rachetă ce a cauzat incidentul, fără să existe dovezi materiale care să sprijine vreuna dintre ipoteze.

×