x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Mediului: Taxa auto va fi reintrodusă din toamnă

Ministerul Mediului: Taxa auto va fi reintrodusă din toamnă

07 Aug 2012   •   10:38
Ministerul Mediului: Taxa auto va fi reintrodusă din toamnă

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat ca din toamna taxa de prima inmatriculare va fi reintrodusa, precizand ca valoarea acesteia va fi mai redusa, calculandu-se in functie de tipul de emisii al vehiculului.

"Probabil ca la inceputul lunii septembrie vom veni cu pozitia oficiala a Guvernului Romaniei in ceea ce priveste taxa de prima inmatriculare. Cu siguranta, pozitia mea este de a reduce nivelul taxei de prima inmatriculare", a declarat Rovana Plumb la "The Money Channel".

Rovana Plumb a precizat ca taxa va fi calculata in functie valoarea emisiilor poluante produse de vehiculul, si nu de vechimea acestuia. "In niciun caz nu se va mai face niciun fel de discriminare intre masinile noi si masinile second hand, ci pur si simplu se va lua in calcul efectiv tipul de emisii", a spus ministrul Mediului.

Rovana Plumb nu a putut detalia un nivel de calcul, fiind studiate mai multe scenarii de impact bugetar al taxei, care urmeaza sa fie corelata cu veniturile populatiei si cu numarul de autovehicule care sunt introduse in tara in timpul unui an.

Ministrul Mediului a insistat ca taxa este necesara, deoarece banii sunt folositi pentru a finanta proiecte de investitii verzi.
Taxa de prima inmatriculare a fost suspendata in luna ianuarie timp de un an.

×