x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Mediului va angaja avocaţi pentru combaterea taxei de poluare

Ministerul Mediului va angaja avocaţi pentru combaterea taxei de poluare

de Mediafax    |    26 Sep 2012   •   16:06
Ministerul Mediului va angaja avocaţi pentru combaterea taxei de poluare

Guvernul va permite Ministerului Mediului sa angajeze avocati care sa pledeze in favoarea institutiei in procesele initiate de catre proprietarii de vehicule, pentru restituirea taxei de poluare auto, pe rolul instantelor judecatoresti fiind inregistrate aproximativ 80.600 dosare deschise in 2011-2012.

Ministerul a fost autorizat sa contracteze servicii juridice de consultanta, asistenta si/sau reprezentare juridica in sedinta de miercuri a Guvernului, in baza unui memorandum.

In luna mai, Guvernul adoptase o ordonanta prin care interzicea institutiilor publice centrale si locale, regiilor autonome si companiilor nationale sa mai contracteze servicii de consultanta, reprezentare si asistenta juridica daca dispun deja de personal propriu de specialitate, exceptii fiind posibile, dupa caz, doar cu acordul Guvernului, ordonatorului principal de credite sau al consiliilor locale si judetene.

Executivul justifica exceptia acordata Ministerului Mediului prin numarul foarte mare de dosare aflate pe rolul instantelor judecatoresti, aratand ca, de exemplu, sunt aproximativ 80.600 de dosare inregistrate in 2011-2012 care au ca obiect taxa de poluare.

×