x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul pentru Românii de Pretutindeni lansează broşura "100 de eseuri pentru 100 de ani"

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni lansează broşura "100 de eseuri pentru 100 de ani"

31 Aug 2018   •   13:00
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni lansează broşura "100 de eseuri pentru 100 de ani"
 

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) lansează vineri, de Ziua Limbii Române, broşura "100 de eseuri pentru 100 de ani, care cuprinde lucrările a 100 de copii români născuţi în diaspora sau în comunităţile istorice, participanţi la Taberele "ARC-Centenar" din acest an. 

La concursul de eseuri au participat 187 de copii, care au pus pe hârtie ce înseamnă pentru ei România şi Centenarul Marii Uniri. Câştigătorii vor primi diplome, medalii, memory-stick-uri şi brăţări, toate personalizate, şi vor beneficia de locuri în tabăra ARC, ediţia 2019, informează un comunicat al MRP transmis AGERPRES. 

În evaluarea lucrărilor s-a ţinut cont de originalitatea acestora, valorizându-se iniţiativa şi disponibilitatea copiilor. Cele mai multe premii au fost câştigate de copii ce trăiesc în Republica Moldova, Ucraina şi Italia, arată sursa citată. 

În cinstea Zilei Limbii Române, MRP lansează şi un material video în care copii români de pe toate meridianele recită poezia "Limba românească" de Gheorghe Sion. 

"În An Centenar, este mai important ca oricând să îmbrăţişăm lucrurile care ne unesc, care ne reprezintă pe toţi românii, în egală măsură, indiferent de meleagurile unde trăim. Limba română nu doar face parte din identitatea noastră, ea este una cu spiritul neamului nostru. Îi încurajez pe toţi conaţionalii noştri de pretutindeni să vorbească şi să scrie în limba română şi să le insufle şi copiilor dragostea faţă de graiul din străbuni. A transmite şi a cultiva limba română reprezintă o datorie sfântă pe care o avem faţă de trecut şi faţă de viitor", declară ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, citată în comunicat. 

Începând cu anul 2013, Ziua Limbii Române se sărbătoreşte anual, la data de 31 august, potrivit prevederilor Legii 53/2013. Promovarea educaţiei în limba maternă pentru copiii românilor din diaspora şi din comunităţile istorice este una dintre priorităţile Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, precizează MRP. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ziua Limbii române