x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătăţii a intrat în legătură, de la bun început, cu familia regelui Cioabă

Ministerul Sănătăţii a intrat în legătură, de la bun început, cu familia regelui Cioabă

15 Aug 2013   •   22:09
Ministerul Sănătăţii a intrat în legătură, de la bun început, cu familia regelui Cioabă

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au intrat în legătură de la început atât cu familia autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, cât şi cu Secţia consulară a Ambasadei României în Turcia, iar în cazul în care va fi nevoie de transferul acestuia în ţară, ministerul, în colaborare cu MAI, va pune la dispoziţie avionul SMURD, costul transportului fiind suportat de către familia pacientului.

"Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au intrat în legătură de la bun început atât cu familia domnului Florin Cioabă, cât şi cu Secţia Consulară a Ambasadei României în Turcia, care a facilitat legătura cu spitalul prin translatorul pus la dispoziţia familiei pacientului. De asemenea, reprezentanţii MS au obţinut informaţii despre starea pacientului de la medicii din spitalul din Antalya şi, ulterior, au ţinut legătura permanent cu prof. dr. şerban Brădişteanu, care se afla la spitalul unde este internat pacientul, pentru a afla care este situaţia medicală a acestuia şi pentru a sprijini din punct de vedere medical familia în caz de nevoie. La momentul actual, decizia medicală este ca până la stabilizarea stării de sănătate a pacientului acesta să rămână internat în spitalul din Antalya, urmând ca situaţia să fie reevaluată zilnic", a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, citat de  Agerpre.

Potrivit sursei citate, în cazul în care va fi nevoie de transferul lui Florin Cioabă, Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu MAI, urmează să pună la dispoziţie avionul SMURD, cu precizarea că în ceea ce priveşte costul transportului, respectiv al combustibilului şi al taxei de aterizare, acesta va fi suportat de către familia pacientului.

×