x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătăţii din Turcia a desemnat doi medici-specialişti să ajute la salvarea răniţilor din clubul "Colectiv"

Ministerul Sănătăţii din Turcia a desemnat doi medici-specialişti să ajute la salvarea răniţilor din clubul "Colectiv"

04 Noi 2015   •   17:27
Ministerul Sănătăţii din Turcia a desemnat doi medici-specialişti să ajute la salvarea răniţilor din clubul "Colectiv"

Ministerul Sănătăţii din Turcia a desemnat doi medici specialişti să lucreze împreună cu medicii români pentru salvarea răniţilor aflaţi în spitalele din Bucureşti după tragicul eveniment de vineri seara din clubul "Colectiv".

Este vorba despre preşedintele Consiliului pentru arşi al Turciei, profesor în chirurgie generală şi terapie intensivă, prof. Çinar Yasti, şi dr. Isa Sözen, specialist în arşi, a informat ambasada Turciei în România.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat miercuri că în spitalele din Bucureşti mai sunt internaţi 133 de răniţi în incendiul de la clubul "Colectiv", iar dintre aceştia peste 80 sunt în stare critică şi gravă.

Întrebat dacă se va apela la medici din ţară pentru a veni la Bucureşti să ajute, Bănicioiu a spus că există echipe în stand-by. El a menţionat că s-a primit ajutor din partea medicilor francezi, israelieni şi turci.

"Suntem acum şi cu echipele israeliene şi cu echipele turceşti, sunt echipe noi faţă de cele care au fost până acum din Israel. Aceştia vor merge la mai multe spitale. Este o echipă de israelieni în paralel cu cea care este deja în România de zilele trecute şi este o echipă de medici turci. Şi-au manifestat mai mulţi dorinţa de a veni şi oferă un ajutor esenţial. Toţi laudă prestaţia echipelor româneşti", a completat Bănicioiu.

×