x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătății: Miercuri, clorul a depășit limitele admise în sectoarele 5 și 6

Ministerul Sănătății: Miercuri, clorul a depășit limitele admise în sectoarele 5 și 6

01 Feb 2019   •   16:30
Ministerul Sănătății: Miercuri, clorul a depășit limitele admise în sectoarele 5 și 6

Ministerul Sănătăţii (MS) a dat publicităţii o informare a Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti în cazul apei potabile din sectoarele 5 şi 6, din care reiese că miercuri valorile determinate pentru clorul liber rezidual şi clorul total nu ar fi corespuns limitelor stabilite de legislaţia în vigoare.
Miercuri după-amiază au apărut primele rezultate la probele recoltate în regim de urgenţă de DSPMB, în urma mai multor sesizări depuse de cetăţeni din cartierele Militari, Drumul Taberei şi Cotroceni, care semnalau mirosul puternic şi înţepător al apei potabile.
"Valorile determinate pentru clorul liber rezidual şi clorul total nu corespund limitelor stabilite de legislaţia în vigoare: SLD (sub limita de detecţie) în toate cinci punctele de recoltă pentru clorul rezidual liber (CMA - concentraţie maximă admisă - 0,1 - 0,5 mg/l) şi 1,27 mg/l, 1,37 mg/l, 1,75 mg/l, 2,73 mg/l pentru clorul total; dintr-un punct de recoltă nu s-a putut preleva apă", conform informării DSP către MS.
În document se arată că s-a solicitat firmei Apa Nova Bucureşti să emită un comunicat de presă prin care să informeze populaţia despre aceste probleme.
"Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat printr-o adresă Apei Nova Bucureşti emiterea (pe 30 ianuarie - n.r.) a următorului comunicat de presă: 'apa din reţeaua publică distribuită de SC Apa Nova Bucureşti nu este bună de băut, nu trebuie folosită la prepararea hranei şi în igiena personală. Se va utiliza apă îmbuteliată, apaă potabilă din surse (foraje) autorizate sanitar sau fântâni publice la care este afişată înscrierea 'apa este bună de băut' şi alte precizări: cauze, parametri neconformi, estimare durată eveniment", se mai arată în corespondenţa dată publicităţii.
În document se mai precizează că miercuri seară Apa Nova nu a răspuns solicitărilor DSP.
Pe de altă parte, DSP spune că face teste zilnice şi că miercuri dimineaţă, din 10 probe recoltate din punctele fixe din sectorul 3, nouă au fost conforme pentru clorul rezidual liber, iar una avea această substanţă sub limita de detecţie. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ministrul sanatatii