x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătății: Starea bărbatului din Maramureș, infectat cu virusul Covid-19, s-a ameliorat

Ministerul Sănătății: Starea bărbatului din Maramureș, infectat cu virusul Covid-19, s-a ameliorat

29 Feb 2020   •   17:46
Ministerul Sănătății: Starea bărbatului din Maramureș, infectat cu virusul Covid-19, s-a ameliorat

Ministerul Sănătății a anunțat, sâmbătă după-amiaza, că starea bărbatului din Maramureș, infectat cu virusul Covid-19, s-a ameliorat, iar starea lui este stabilă. De altfel, reprezentanții Ministerului anunță că starea de sănătate a celor 3 persoane purtătoare de virus este bună.

„Starea de sănătate a celor trei persoane identificate pe teritoriul României ca fiind purtătoare a virusului COVID-19 (coronavirus) este, în continuare, bună. Problemele medicale prezentate la internare de bărbatul originar din Maramureș s-au ameliorat și starea sa este stabilă”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Bărbatul de 45 de ani din Maramureș este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, spunea vineri că starea acestuia este „relativ bună”. „A fost internat în secția clinică pe circuitul separat cu diagnostic de pneumonie interstițială, cu manifestări de astenie, dificultăți respiratorii ușoare la efort în cazul deplasării, starea generală de sănătate fiind relativ bună, fără elemente de gravitate”, a spus Abrudean.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au mai anunțat că în România sunt în carantină 52 de persoane și alte 8796 sunt în izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, cele mai multe, 26, din București, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

(sursa: Mediafax)

×