x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Transporturilor: Proiectul de modificare a Legii taximetriei nr. 38/2003 va fi publicat vineri pe site-ul MDRAP

Ministerul Transporturilor: Proiectul de modificare a Legii taximetriei nr. 38/2003 va fi publicat vineri pe site-ul MDRAP

27 Feb 2019   •   21:44
Ministerul Transporturilor: Proiectul de modificare a Legii taximetriei nr. 38/2003 va fi publicat vineri pe site-ul MDRAP
Sursa foto: Victor Stroe

Proiectul de act normativ de modificare a Legii taximetriei nr. 38/2003 va fi publicat vineri pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), iar după parcurgerea etapelor de avizare interministerială documentul va fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

Conform sursei citate, miercuri, la sediul MT, a avut loc întâlnirea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, şi viceprim ministrului şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, cu reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

"În urma întâlnirii s-a convenit ca vineri, 1 martie 2019, pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), să fie publicat anunţul referitor la iniţierea procedurii de consultare publică cu privire la proiectul de act normativ de modificare a Legii taximetriei nr. 38/2003", se spune în comunicat.

De asemenea, s-a precizat şi faptul că, după parcurgerea etapelor de avizare interministerială, proiectul de act normativ va fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern.

"Sunt un om de cuvânt, dar, totodată, nu voi face rabat de la respectarea prevederilor legale referitoare la procedurile ce trebuie respectate în ceea ce priveşte elaborarea şi promovarea proiectelor de acte normative. În cel mai scurt timp, proiectul de modificare a Legii nr. 38/2003 va fi postat pe site-ul MDRAP şi vor iniţiate toate demersurile legale pentru promovarea acestuia", a declarat Daniel Suciu.

La rândul său, Răzvan Cuc a afirmat: "Cred cu tărie că cea mai bună cale este dialogul şi sunt absolut sigur că la toate problemele ridicate de dumneavoastră vom identifica rapid cele mai bune soluţii, conform prevederilor legale. Dar, totodată, vă solicit, în calitatea dumneavoastră de reprezentanţi ai patronatului din transportul rutier, ca firmele din acest domeniu să asigure nivelul corespunzător de siguranţă şi confort pentru pasageri". 

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) programaseră reluarea protestelor de stradă joi, 28 februarie, dacă Guvernul nu ar fi promovat ordonanţă promisă în urmă cu două săptămâni, referitoare la modificarea Legii taximetriei 

În data de 13 februarie, peste 1.600 de taximetrişti au protestat în Piaţa Victoriei, timp de patru ore, solicitând modificarea Legii taximetriei, astfel încât să poată fi sancţionaţi cei care desfăşoară fără autorizaţie transport public de persoane şi în special transport în regim taxi.

Preşedintele COTAR a susţinut că mitingul transportatorilor nu este unul politic, ci intenţionează să atragă încă o dată atenţia Guvernului României că trebuia să scoată din Legea Taximetriei sintagma "în mod repetat", introdusă în 2015 de fostul ministru al Transporturilor, Lucian Şova, şi trecerea activităţii de ''rent a car'' la Autoritatea Rutieră Română (ARR).

Transportatorii autorizaţi cereau Guvernului să rezolve cu celeritate această situaţie şi să excludă falşii transportatori de pe drumurile României, aşa cum sunt excluşi falşii medici, falşii preoţi sau falşii avocaţi, deoarece şi taximetriştii fără licenţă şi fără autorizaţie sunt falşi transportatori de persoane.

COTAR este o organizaţie reprezentativă la nivel naţional, care are ca membri federaţii şi asociaţii din rândul transportatorilor de persoane, transportatorilor în regim de taxi şi închiriere, şcolilor de conducători auto.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: MDRAP MT legea taximetriei