x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Turismului a fost executat silit pentru o datorie de două milioane lei către CS Rapid

Ministerul Turismului a fost executat silit pentru o datorie de două milioane lei către CS Rapid

14 Mai 2009   •   00:00

Ministerul Turismului a fost obligat să plătească, prin executare silită, suma de două milioane de lei, în contul unei datorii pe care fosta Autoritate Naţională pentru Turism (ANT) o avea faţă de Clubul Sportiv Rapid Bucureşti, a declarat Elena Udrea, Ministrul Turismului.



"Bugetul Ministerului Turismului din 2009 a fost grevat de aproape două milioane de lei, prin executarea silită a respectivei sume în favoarea Clubului Sportiv Rapid Bucureşti", a spus Udrea.

Ea a adăugat că executarea silită are la bază o ordonanţă judecătorească care conţine somaţia de plată pentru o creanţă pretinsă de clubul sportiv, şi pentru penalităţile aferente, decizie pronunţată în anul 2008 de către Secţia comercială a Tribunalului Bucureşti.
Executarea a avut loc la începutul acestui an.

Litigiul dintre Ministerul Turismului şi CS Rapid Bucureşti are la bază un contract de promovare a Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) la meciurile oficiale de baschet masculin, din cadrul Campionatului Naţional de Baschet, divizia A, ediţia 2006/2007.

Contractul a fost încheiat în octombrie 2006, când la conducerea ANT se afla Livia Sima. La acea vreme, ANT era structură din cadrul Ministerului Transporturilor, în subordinea căruia se află şi CS Rapid.
Potrivit reprezentanţilor Ministerului Turismului, Clubul Rapid a emis facturi în baza unui contract cu ANT, facturi care nu au fost achitate.
Instanţa a obligat ministerul să achite sumele cerute de clubul sportiv, astfel că instituţia a plătit două milioane de lei.

Fondul litigiului se judecă în prezent, Ministerul Turismului susţinând că CS Rapid nu şi-a îndeplinit obligaţiile prevăzute în contractul din 2006 şi că nu avea dreptul să solicite plata unor servicii neexecutate.
De altfel, primul proces în acest caz a fost pierdut de către Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului, Turismului şi Profesiior Liberale (MIMMCTP) în august 2007, când a fost obligat de instanţa Tribunalului Bucureşti să plătească peste 1,5 milioane de lei Clubului Rapid Bucureşti, pentru contractul de publicitate neonorat.

Astfel, MIMMCTP urma să achite datorii de 714.320 de lei şi penalităţi de 820.050 de lei, însă instituţia nu a virat banii în conturile CS Rapid.
Conform contractului, ANT trebuia promovată la meciurile de baschet masculin ale formaţiei rapidiste în cadrul campionatului naţional. CS Rapid era obligat să afişeze bannere şi sigla ANT pe tricourile jucătorilor, valoarea contractului fiind de 350.000 de euro fără TVA.

Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză Clubului Rapid, considerând că Ministerul Turismului nu a făcut dovada că ar fi achitat aceste sume clubului. În urma analizării probelor, magistraţii au ajuns la concluzia că datoriile ministerului se ridică la peste 1,5 milioane de lei.

Între timp, neachitate, aceste datorii s-au majorat, cu tot cu penalităţi, până la circa două milioane de lei.

  Mediafax

×