x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miniştrii cercetaţi sunt la măna preşedintelui Traian Băsescu

Miniştrii cercetaţi sunt la măna preşedintelui Traian Băsescu

de Miruna Pasa Petru    |    28 Noi 2007   •   00:00
Miniştrii cercetaţi sunt la măna preşedintelui Traian Băsescu
Sursa foto: Dan Marinescu/

Şeful statului este singurul care poate aviza invinuirea membrilor Guvernului. Comisia de la Cotroceni a fost găsită neconstituţională. Chiuariu şi Păcuraru, la un pas de suspendare.Â

Păcuraru şi Chiuariu, pe cracă

Curtea Constituţională a dat ieri o lovitură de graţie Comisiei speciale de la Cotroceni, infiinţată pentru a analiza cazurile membrilor Guvernului pe numele cărora se cere aviz pentru urmărirea penală. Judecătorii au decis că legea supremă este incălcată nu numai de Comisia specială, formată in viziunea ministrului Justiţiei din 5 judecători, ci de orice comisie infiinţată la Preşedinţie cu acest scop. Curtea a stabilit astfel că atributul avizării invinuirii membrilor Executivului aparţine exclusiv şefului statului, fără alţi intermediari.

Decizia de ieri ar putea produce consecinţe imediate şi nu tocmai plăcute pentru miniştrii cercetaţi in prezent in dosare penale. Invinuirile lor sunt la măna lui Traian Băsescu, fără a mai trece in prealabil prin nici o comisie specială. O asemenea situaţie duce in primul rănd la deblocarea multor dosare penale şi ar putea determina urgentarea multora dintre solicitările procurorilor de invinuire a unor foşti sau actuali membri ai Guvernului.

Surse de la Cotroceni au declarat pentru Junalul Naţional că in acest context preşedintele Traian Băsescu ar intenţiona să-i suspende astăzi din funcţii pe ministrul Muncii, Paul Păcuraru, şi pe cel al Justiţiei, Tudor Chiuariu.

×
Subiecte în articol: observator