x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul apărării din Franța: Europa, la fel ca SUA, se află în raza de acțiune a rachetelor nord-coreene

Ministrul apărării din Franța: Europa, la fel ca SUA, se află în raza de acțiune a rachetelor nord-coreene

30 Noi 2017   •   13:20
Ministrul apărării din Franța: Europa, la fel ca SUA, se află în raza de acțiune a rachetelor nord-coreene

La fel ca şi Statele Unite ale Americii, Europa se află de acum în raza de acţiune a tirurilor cu rachete balistice efectuate de Coreea de Nord, a avertizat joi ministrul apărării din Franţa, Florence Parly, informează AFP. 

Prin lansarea, miercuri, a unei rachete balistice intercontinentale, Phenianul a făcut "o demonstraţie de creştere în putere", a recunoscut Parly la postul BFM TV. 

"Europa, la fel ca şi Statele Unite, sunt cu siguranţă în raza de acţiune a acestor tiruri" cărora "puţine oraşe occidentale le-ar putea scăpa", a continuat ea. 

Potrivit unei estimări iniţiale a Pentagonului, racheta a parcurs o mie de kilometri înainte de a se prăbuşi în zona de excludere maritimă din Japonia. Un specialist în domeniu a apreciat că această traiectorie sub formă de clopot sugerează că racheta avea o rază de acţiune de 13.000 de kilometri, adică cea mai lungă rază de acţiune a unei rachete testate de Coreea de Nord. 

În opinia lui Florence Parly, comunitatea internaţională trebuie "să continue pe calea sancţiunilor". "Şi este important ca toată lumea să aplice aceste sancţiuni fără ezitare, inclusiv China şi Rusia", a adăugat ea.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat deja opt serii de sancţiuni împotriva Coreei de Nord pentru a constrânge această ţară să-şi suspende programele de înarmare balistică şi nucleară, considerate o ameninţare pentru întreaga lume. 

"Suntem convinşi că ieşirea din această situaţie de tensiune extremă nu poate fi decât de ordin diplomatic. Înainte de a ajunge să înnodăm un dialog cu Coreea de Nord, trebuie creat un raport de forţă", a apreciat Parly.

AGERPRES

×