x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Apărării Naționale a vizitat Batalionul 30 Vânători de Munte

Ministrul Apărării Naționale a vizitat Batalionul 30 Vânători de Munte

02 Iul 2017   •   16:10
Ministrul Apărării Naționale a vizitat Batalionul 30 Vânători de Munte

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a efectuat, duminică, o vizită la sediul Batalionului 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele' din municipiul Câmpulung, fiind informat despre măsurile luate pentru sprijinirea familiilor celor trei militari decedaţi, precum şi despre condiţiile de muncă şi trai ale soldaţilor din această unitate. 

Potrivit unui comunicat transmis duminică AGERPRES de MApN, în cadrul vizitei în care a fost însoţit de generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General, au fost prezentate şi "măsurile dispuse la nivelul batalionului în urma accidentului din data de 29 iunie şi stadiul cercetărilor de natură administrativă desfăşurate de comisia numită de şeful SMG." 

Totodată, ministrul Ţuţuianu s-a informat cu privire la măsurile luate până în prezent pentru sprijinul familiilor celor trei militari decedaţi în accident şi a asigurat întreaga susţinere a conducerii MApN pentru ca drepturile cuvenite familiilor să fie asigurate la timp şi în totalitate. 

"A fost prezentată, de asemenea, o informare referitoare la condiţiile de muncă şi de trai ale oamenilor, la problemele sociale ale acestora, situaţia încadrării cu tehnică şi personal, activităţile desfăşurate în acest an şi obiectivele unităţii", mai precizează comunicatul menţionat. 

Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulaţie joi, în jurul orei 21,00, în judeţul Argeş, în acest caz fiind sesizat Parchetul Militar. 

Autocamionul, ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare care se deplasa dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului, în apropiere de localitatea Valea Urdei, judeţul Argeş. 

Conform procedurilor legale, a fost sesizat Parchetul Militar. Totodată, din ordinul şefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanţele producerii incidentului. 

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) are proceduri clare privind ajutorul acordat familiilor militarilor decedaţi în accidentul din Argeş, care trebuie aplicate cu celeritate, a declarat vineri premierul Mihai Tudose. 

La rândul său, ministrul Apărării a prezentat, vineri, ajutoarele acordate familiilor persoanelor decedate în accident. "Pentru persoanele decedate, respectiv plutonier-major Toma Mihai Ionuţ - 64.309 lei, pentru caporal clasa a III-a Catană Emilian-George - suma este de 40.723 de lei, pentru caporal clasa a III-a Toader Petre Cristian - suma stabilită este de 38.533 de lei", a arătat Ţuţuianu.

AGERPRES

×