x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Carmen Dan nu doreşte desfiinţarea DGA prin procesul de reorganizare

Ministrul Carmen Dan nu doreşte desfiinţarea DGA prin procesul de reorganizare

24 Apr 2019   •   14:58
Ministrul Carmen Dan nu doreşte desfiinţarea DGA prin procesul de reorganizare

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a avut o întâlnire, miercuri, la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), cu reprezentanţi ai conducerii şi cu personalul de execuţie prezent în unitate, ocazie cu care a transmis că prin procesul de reorganizare care a fost solicitat nu se urmăreşte o desfiinţare a direcţiei. 

"Direcţia Generală Anticorupţie este o structură importantă şi reprezentativă pentru MAI. În context, ministrul de Interne a transmis că singurul obiectiv al reorganizării este consolidarea activităţii de prevenire şi combatere a corupţiei şi întărire a climatului de integritate din minister, plecând de la o autoevaluare internă", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis AGERPRES. 

Potrivit sursei citate, ministrul a exemplificat nevoia de intensificare a acţiunilor DGA inclusiv prin recentele evoluţii de la nivelul Academiei de Poliţie, unde există suspiciuni de comitere a unor fapte grave de ameninţare a unui jurnalist interesat de subiectul plagiatelor tezelor de doctorat. 

De asemenea, ministrul de Interne a transmis că opiniile exprimate public de directorul general al DGA, Cătălin Ioniţă, "într-o modalitate pe care şi-a asumat-o personal", nu ar trebui să interfereze cu activitatea instituţiei şi cu atingerea obiectivelor acesteia. 

Ultima reorganizare a DGA a avut loc în anul 2016, urmând aceleaşi considerente, precizează MAI. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Carmen Dan