x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Comunicaţiilor: Digitalizarea este soluţia pentru dezvoltarea comunităţilor rurale

Ministrul Comunicaţiilor: Digitalizarea este soluţia pentru dezvoltarea comunităţilor rurale

16 Mar 2019   •   18:30
Ministrul Comunicaţiilor: Digitalizarea este soluţia pentru dezvoltarea comunităţilor rurale

Digitalizarea reprezintă soluţia pentru dezvoltarea comunităţilor rurale şi integrarea optimă a acestora în ecosistemul economiei naţionale şi globale, a afirmat, sâmbătă, Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu omologul său din Irlanda, Sean Canney.


Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, transmis AGERPRES, în contextul în care Irlanda este a şasea cea mai avansată economie digitală din Uniunea Europeană, conform raportului DESI, cei oficiali au discutat despre soluţii privind dezvoltarea comunităţilor rurale prin digitalizare, adopţia tehnologiilor 5G, dar şi despre provocările economiei digitale din perspectiva Brexit-ului.

"Provocările comunităţilor rurale din cele două state, din perspectiva incluziunii economice şi sociale, sunt asemănătoare, digitalizarea fiind soluţia privind dezvoltarea acestor comunităţi şi integrarea lor optimă în ecosistemul economiei naţionale şi globale', a subliniat Petrescu.

Ministrul român al Comunicaţiilor a avut, sâmbătă, o întrevedere la sediul ministerului cu Sean Canney, ministrul omolog irlandez, şi cu Derek Feely, ambasadorul Irlandei în România.

Pe parcursul discuţiilor, Canney a apreciat eforturile României pe domeniul digital şi a remarcat progresul succesiv al mandatului exercitat de România la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pe acest segment. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Alexandru Petrescu