x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul de Interne, în convorbirile mega-şpăgarilor de la graniţa de Vest: "A transmis că va fi iureş în vama Naidaş"

Ministrul de Interne, în convorbirile mega-şpăgarilor de la graniţa de Vest: "A transmis că va fi iureş în vama Naidaş"

05 Aug 2011   •   15:20
Ministrul de Interne, în convorbirile mega-şpăgarilor de la graniţa de Vest: "A transmis că va fi iureş în vama Naidaş"

Ministrul de Interne, Traian Igas, ar fi avertizat vamesii de la granita Naidas ca urmeaza sa fie vizati controale, in noiembrie 2010, conform unor documente aflate in dosarul spagilor din vama Naidas, citate de www.pressalert.ro.

Inregistrarile au fost facute de investigatorul sub acoperire al Directiei Generale Anticoruptie Iovu Marian Daniel in timpul discutiilor sale cu agentul principal din vama Naidas, Pantea Sorin Marin, unul dintre cele mai influente personaje de la acest punct de trecere a granitei.

Pantea a folosit telefonul lui Iovu pentru a-si suna nasul, un apropiat al ministrului Igas, pe 29 noiembrie, cand a aflat ca vamesii din subordinea sa vor fi mutati pe alte ture.

Nasul lui Pantea l-ar fi asigurat ca va vorbi cu Igas si se va asigura ca mutarile nu vor avea loc, dar ca va fi nevoie sa pregateasca un cadou ministrului.

Pantea Sorin Marin: “Asta ii. O sa coste ceva, dar p..a mea. Asta zicea – ca o sa zica, o sa ceara ceva. Normal. Ii facem un cadou de sarbatori.

Iovu Marian Daniel: “Cui?'

Pantea Sorin Marin: “Lui Igas. Ii ducem ceva de sarbatori. El acuma a zis: ba, eu acum vorbesc. O sa va lase, dar sunt convins ca o sa ceara cate ceva. Asta ii. Ne strangem, dam o data (neinteligibil). N-avem ce face. Ii dam', se spune in inregistrari.

La o jumatate de ora dupa aceasta convorbire, Pantea s-a vazut din nou cu Iovu, pentru a-i spune ca Igas nu a fost de acord sa le ofere protectie, pentru ca este suparat pe Cezar Bertea, pe atunci seful Politiei de Frontiera Caras Severin.

Pantea Sorin Marin: “[...] ala-i foc si para. Ii foc si para acuma'.

Iovu Marian Daniel: “Cine?'

Pantea Sorin Marin: “Igas. O zis ca-i foc si para. Atata a putut sa-mi spuna. O zis ca-i foc si para. Cu asta nu mai sta la discutii. O sa se intample mari lucruri aicea. O sa vezi'.

Ulterior, intr-o declaratie data procurorilor DNA, Iovu a spus ca Pantea i-a transmis in dupa amiaza aceleiasi zile ca in luna decembrie va fi “iures' in vama Naidas.

“Agentul Pantea afirmat ca Igas este suparat pe Bertea Cezar, iar in luna decembrie va fi iures la Naidas. La ora 16,32., Pantea Sorin Marin mi-a comunicat ca nasul sau i-a transmis faptul ca Igas nu-l poate proteja in cazul in care se dovedea implicarea sa in savarsirea de infractiuni'.

×