x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Economiei l-a revocat pe Hoară de la conducerea Agenţiei pentru zonele industriale

Ministrul Economiei l-a revocat pe Hoară de la conducerea Agenţiei pentru zonele industriale

de Mediafax    |    Daniel Ionaşcu    |    15 Mai 2012   •   12:51
Ministrul Economiei l-a revocat pe Hoară de la conducerea Agenţiei pentru zonele industriale

Daniel Chitoiu, ministrul Economiei, l-a revocat din functia de presedinte al Agentiei Romane pentru Dezvoltarea Durabila a Zonelor Industriale (ARDDZI) pe Marcel Hoara, a anuntat astazi institutia intr-un comunicat.

Revocarea a intrat in vigoare marti, iar interimatul la conducerea ARDDZI va fi asigurat de inlocuitorul "de drept" al lui Hoara, fara a furniza alte informatii. ARDDZI functioneaza in subordinea Ministerului Economiei.

Hoara s-a remarcat in special in mandatul ministrului Adriean Videanu, cand, in 2009, premierul Emil Boc a dizolvat Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere (ANDZM) si a infiintat noua agentie pentru a scapa de constatiile functionarilor publici din institutie. Hoara fusese anterior director interimar al Agentiei pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere iar neregulile au curs garla in privinta sa, fiind consemnate chiar in rapoartele Curtii de Conturi. Hoara mai fusese director interimar timp la ANDZM timp de 18 luni, intre 2006 si 2007. Raportul de control al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici nr 121/2006 constata numirea ilegala a lui Hoara la conducerea agentiei in 2006.

Ulterior, Hoara a fost numit in timpul guvernarii PDL la carma Complexului Energetic Rovinari, unde a fost presedinte al consiliului de administratie, si la Uzina Mecanica Sadu, unde a fost administrator delegat. Chiar propriul sau partid a solicita in august 2011 demiterea sa de la conducerea UM Sadu, companie detinuta de Romarm. Aceasta, la randul sau e controlata de ministerul Economiei.

La conducerea CE Rovinari Hoara a fost acuzat de o serie de sponsorizari ciudate, precum cea a echipei Pandurii Targu Jiu, inainte de definitivarea bugetului sau pictarea unor biserici. In privinta UM Sadu, in timpul mandatului sau au avut doua explozii insa oficialul spunea ca pleaca cu "fruntea sus" deoarece a evitat inchiderea unitatii.

Hoara a ramas in mentalul colectiv dupa ce a fost fugarit de protestatari in 2010 la un miting derulat in Piata Victoriei, unde participau 30.000 de sindicalisti.

×
Subiecte în articol: observator