x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Educaţiei a modificat Regulamentul privind atestarea diplomelor. Componenţa CNATDCU va fi schimbată. Vezi Ordinul publicat azi în Monitorul Oficial

Ministrul Educaţiei a modificat Regulamentul privind atestarea diplomelor. Componenţa CNATDCU va fi schimbată. Vezi Ordinul publicat azi în Monitorul Oficial

29 Iun 2012   •   08:50
Ministrul Educaţiei a modificat Regulamentul privind atestarea diplomelor. Componenţa CNATDCU va fi schimbată. Vezi Ordinul publicat azi în Monitorul Oficial

Ordinul ministrului interimar al Educatiei, Liviu Pop, privind Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) si noua structura a acestuia a fost publicat, astazi, in Monitorul Oficial.

La intrarea in vigoare a actului normativ vor fi abrogate Ordinul ministrului Educatiei 3760/2011 privind componenta Consiliului General al CNATDCU, Ordinul ministrului Educatiei 3.504/2012 privind aprobarea Regulamentului de functionare a CNATDCU in vederea validarii tezelor de doctorat si Ordinul ministrului Educatiei nr. 3.759/2011 privind aprobarea Regulamentul de organizare si functionare a CNATDCU si a structurii acestuia.

Interesant este ca din componenta Comisiei de stiinte juridice, din cadrul Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare faceau parte, pana la emiterea Ordinului, trei membri ai Curtii Constitutionale care in urma cu trei zile s-au pronuntat in scandalul dintre Ponta si Basescu in legatura cu reprezentarea Romaniei la Consiliul European, de la Bruxelles. Cei trei sunt Mircea Minea, Iulia Motoc si Tudorel Toader.

Vezi AICI componenta Comisiei de stiinte juridice din cadrul CNATDCU

Vezi AICI componenta plenului Curtii Constitutionale

Mircea Miclea, unul dintre membrii CNATCU, fost ministru PDL al Educatiei s-a antepronuntat in cazul posibilului plagiat al premierului Victor Ponta. Miclea a declarat vineri, inainte de orice concluzii ale Consiliului, ca a facut personal o verificare a tezei de doctorat si a ajuns la concluzia ca este vorba despre plagiat.

"Daca nu se vor lua masuri, toate diplomele vor fi decredibilizate. O diploma care nu e credibila nu are valoare. Consiliul are la dispozitie toate documentele. Sunt aproape 130 de pagini care sunt luate, cuvant cu cuvant, din alte surse, fara sa fie citate. Sunt mai multe pasaje plagiate decat cele relatate in presa", a declarat Mircea Miclea.

×