x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Educației, Adrian Curaj, îngrijorat de rezultatele de la simularea evaluării naționale

Ministrul Educației, Adrian Curaj, îngrijorat de rezultatele de la simularea evaluării naționale

05 Mar 2016   •   15:49
Ministrul Educației, Adrian Curaj, îngrijorat de rezultatele de la simularea evaluării naționale

Simulările evaluării naţionale "ne arată o imagine care nu poate să nu ne îngrijoreze", afirmă ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, într-o poziţie exprimată sâmbătă, în care arată că a cerut "o diagnoză riguroasă" Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei.

"Simulările evaluării naţionale ne arată o imagine care nu poate să nu ne îngrijoreze. De aceea, cred că este extrem de importantă munca fiecărui profesor cu elevii săi de clasa a VIII-a, astfel încât acele planuri de remediu individualizate să fie cu adevărat un efort de învăţare. Mai mult, dialogul despre aceste evaluări trebuie să privească problema în ansamblu - întreg gimnaziul - şi să vedem: ce se întâmplă bine şi ce nu e bine în învăţământul gimnazial, pentru a putea corecta. O diagnoză riguroasă, pe care am cerut-o Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, ne va ajuta să identificăm măsuri concrete care să ţintească problemele evidenţiate", a scris Curaj, sâmbătă, pe Facebook.

Un număr de 73.342 de elevi de clasa a VIII-a reprezentând 44,05% au obţinut medii peste 5 la simularea probelor din cadrul Evaluării Naţionale, a precizat, sâmbătă, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice .

În ceea ce priveşte rezultatele pe discipline, se constată că procentul notelor peste 5 a fost de 60,54% (prezenţa - 90,71%) la proba de Limba şi literatura româna, respectiv 32,60% (prezenţa - 90,20%) la matematică.

La proba de Limba şi literatura maternă, din 10.170 de elevi prezenţi, circa 76% au reuşit să obţină note peste 5.

"Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor din cadrul Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a (22-24 februarie). (...) Pe tranşe de medii, se înregistrează următoarea situaţie statistică: 22.422 de medii între 5 şi 5,99, 19.109 medii între 6 şi 6,99, 15.985 de medii între 7 şi 7,99, 11.989 de medii între 8 şi 8,99, 3.850 de medii între 9 şi 9,99, respectiv 7 medii de 10", afirmă MENCŞ în comunicatul de presă.


Sursa: AGERPRES 

×