x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, nemulţumit de activitatea CEC: "Vom vedea dacă vom înlocui conducerea"

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, nemulţumit de activitatea CEC: "Vom vedea dacă vom înlocui conducerea"

de Veronica Micu    |    09 Dec 2013   •   15:48
Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, nemulţumit de activitatea CEC: "Vom vedea dacă vom înlocui conducerea"

CEC Bank nu și-a îndeplinit țintele pe care și le-a asumat prin bugetul de venituri și cheltuieli, a declarat, luni, ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, la finalul audierii sale în Comisia de buget-finanțe din Senat.

"Am solicitat întregii conduceri executive a CEC Bank să ia măsuri de modernizare a băncii și, mai ales, de îmbunătățire a procedurilor de acordare a creditelor și de finanțare a mediului economic și, de asemenea, de îmbunătățire a sistemelor și procedurilor informatice ale băncii. S-au făcut analize lunare de către reprezentanții ministerului, atât în Adunarea Generală a Acționarilor, cât și în Consiliul de Administrație. În fiecare lună mi-au fost prezentați indicatorii. Am avut nenumărate întâlniri cu domnul președinte Ghețea. Dânsul îmi prezenta activitatea CEC Bank în așa fel încât ea evolua bine de la o lună la alta, dar, în prezent, ne aflăm în situația că banca nu și-a îndeplinit țintele pe care și le-a asumat prin bugetul de venituri și cheltuieli. Respectiv nivelul de creditare este undeva la 93% față de ținta asumată, de asemenea, banca nu este pe profit, este pe pierdere, pierdere netă, nu rezultatul brut", a spus Daniel Chițoiu.

Potrivit acestuia, activitatea managerială nu a adus impulsul necesar pe care el l-a dorit la CEC Bank de când a preluat mandatul de ministru al Finanțelor.

Membrii Comisiei de buget-finanțe din Senat, care anchetează activitatea managerială a CEC Bank, i-a mai audiat azi pe președintele CEC, Radu Ghețea, și pe șeful Direcției de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză.

Concluziile Comisiei vor fi cuprinse într-un raport care va fi prezentat până cel târziu în data de 18 decembrie Biroului Permanent al Senatului.

×
Subiecte în articol: cec bank daniel chitoiu Radu Ghetea