x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul german al Muncii recunoaște: Situația românilor este inacceptabilă!

Ministrul german al Muncii recunoaște: Situația românilor este inacceptabilă!

19 Mai 2020   •   21:07
Ministrul german al Muncii recunoaște: Situația românilor este inacceptabilă!
Sursa foto: Antena 3

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, și omologul său german, Hubertus Heil, au semnat o Declarație comună de intenție privind intensificarea cooperării în domeniul pieței muncii și politicilor sociale, informează Antena3.

Violeta Alexandru a fost preocupată în special de condițiile în care lucrează sezonierii români care ajung în Germania.

„Primul lucru pe care l-am discutat cu domnul ministru se referă la modul în care se desfășoară activitatea sezonieră în Germania, respectiv activitatea în domenii cheie în care românii aduc o contribuție importantă, recunoscută și apreciată de colegul meu, domnul ministru Heil, pentru care îi mulțumesc. (…) Am primit asigurarea că lucrătorii români vin în Germania cu contracte trimise de angajatori, dar sigur că trebuie să facem mai multe cu privire la conținutul acestor contracte. (…) Am avut toată deschiderea ministrului Heil pentru a răspunde cu fermitate tuturor sesizărilor primite de la cetățenii care muncesc în activități sezoniere”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, arătând că a încurajat lucrătorii români din fermele pe care le-a vizitat în Germania să facă sesizări când le sunt încălcate drepturile, pentru a veni în sprijinul autorităților care pot verifica aceste aspecte.

Hubertus Heil: Mă rușinează ceea ce s-a petrecut!

Ministrul federal al Muncii și Afacerilor Sociale din Germania,  Hubertus Heil, a apreciat că vizita de lucru în Germania a omologului său arată importanța subiectului, dar și angajamentul celor două guverne pentru a discuta despre o abordare comună.

„Știu că condițiile de sănătate și securitate ale lucrătorilor români din Germania sunt o problemă mare în România. Și pe bună dreptate. Infecția în masă a lucrătorilor români este inacceptabilă. Mă rușinează! Muncitorii români trebuie să aibă același drept la protecție socială și securitate și sănătate în muncă.”, a declarat ministrul german.

×
Subiecte în articol: ministrul german al muncii