x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Mediului: „Bucureștiul produce un milion de tone de deșeuri pe an”

Ministrul Mediului: „Bucureștiul produce un milion de tone de deșeuri pe an”

07 Ian 2020   •   21:59
Ministrul Mediului: „Bucureștiul produce un milion de tone de deșeuri pe an”

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a vorbit la Antena3 despre situația îngrijorătoare în care se află Capitala în privința poluării, subliind că primăriile sunt cele care pot controla traficul și cele care derulează lucrările în orașe.

„Revoltător este că în Capitala României, în anul 2020, avem perspectiva anului 2021, în care efectiv nu vom mai avea unde să ducem aceste gunoaie, care în mod normal ar trebui să fie colectate selectiv și reciclate. Noi suntem campionii Europei și le ducem la groapă”, a declarat Costel Alexe, marți, într-o ediție specială a „Punctului de Întâlnire”.

„Ministerul i-a pus în vedere Primăriei Generale a Capitalei cu fiecare ocazie că trebuie să se preocupe să găsească soluții. Bucureștiul produce un milion de tone de deșeuri pe an din cele șase pe care le produce România. Nu putem duce la nesfârșit aceste deșeuri care ar putea să fie direcționate spre reciclare, efectiv la gunoi”, a mai subliniat ministrul Mediului.

Potrivit surselor G4media, Comisia Europeană va declanșa în acest an o procedură de infringement (sancționare) din cauza dezastrului ecologic reprezentat de gropile de gunoi din jurul marilor orașe din România.

Antena3

×
Subiecte în articol: deşeuri Ministrul Mediului